Weerbericht:
Vannacht helder, overdag wisselend bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Vissersboten helpen elkaar in nood

Toegevoegd: 03-09-2009, 21.41 uur
Vissersboten helpen elkaar in nood
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Donderdag even over halftien werd de reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans opgeroepen voor een hulpverlening met grote spoed aan een vaartuig met stuur/motor problemen.


Het bleek te gaan om de 23 m lange Kotter N57 uit Nieuwpoort (België) welke voor Walcheren, ter hoogte van de boei DR 3, met zijn net in de schroef lag. En gezien het slechte weer in grote problemen zou komen.

Op de noodoproep melde zich ook een sleepboot van een bergingsbedrijf en een kotter van een collega visserman de HD 64. Voor de reddingboot was het slepen van de kotter geen optie, en de HD 64 nam de onbestuurbare kotter achter zich aan naar de buitenhaven van de Roompotsluis.

De Koopmansdank bleef voor de veiligheid in de buurt en heeft de onfortuinlijk kotter even voor de buitenhaven overgenomen en langs de loswal afgemeerd. Later die dag heeft een duiker het net uit de schroef gekregen en kon het vaartuig het vissen weer vervolgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (6-9-2009 om 10:39)
Neeej die vaart allang niet meer! Het was ook meer een uitdrukking! En wi ben jij?
@Jac (5-9-2009 om 12:33)
@Jac, zijn die Caljouw's dan echt al zo oud? Dat ze goed zijn, wisten we wel toch, maar oud zijn ze nog niet hoor. Jij bedoelt waarschijnlijk die jongens hun opa, maar die vaart am persant niet meer hoor.
Jac (4-9-2009 om 13:44)
Die goeie ouwe caljouws toch ;)
Paul (4-9-2009 om 10:12)
Wow, wat een mooi voorbeeld, voor vele mensen. Elkaar de helpende hand toereiken. perfect!!
Cookie-instellingen beheren