Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wilde achtervolging in Vlissingen

Toegevoegd: 03-09-2009, 23.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Omstreeks 19.30 uur waren motoragenten bezig met een controle op overlastgevende jeugd die op brommertjes door diverse Vlissingse wijken scheuren.


Bij het tunneltje bij Rosenburg zag één van de agenten een totaal gestripte brommer rijden met een bestuurder zonder helm erop. Deze ging er snel vandoor toen hij de agent in het oog kreeg. Door de motoragent werd de achtervolging ingezet.

In de richting van Pauwenburg ging het met snelheden van gemiddeld 70 kilometer per uur. De bestuurder haalde zeer gevaarlijke toeren uit. Hij keek totaal niet uit toen hij kruisingen overvloog en diverse auto's en fietsers moesten voor hem in de remmen.

In een woonwijk konden spelende kinderen maar ternauwernood opzij springen. Uiteindelijk gooide de bestuurder de bromfiets bij Wickenburg op de grond en vluchtte hij via de bosschages. Omdat er ook agenten bezig waren met de controle op de naleving van het samenscholingsverbod in Vlissingen kregen de motoragenten veel assistentie van hun collega's. De bestuurder zag toch kans om weg te komen.

De brommer is overgebracht naar het politiebureau, hij bleek namelijk van diefstal afkomstig te zijn. Mensen die iets meer weten over de bestuurder van de gestripte brommer worden verzocht te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (5-9-2009 om 14:45)
@Robbert: is het bij je rijopleiding nooit opgevallen dat je plaats moet maken voor voertuigen die zowel zwaailichten als geluidsignalen voert? Dan hoef je ook niet het gevoel te hebben dat je van de weg af gedrukt wordt (en ja: ambu, politie èn brandweer heeft voorrang bij A1 ritten!).
Bliss (5-9-2009 om 14:33)
Maar wat denk je, is het niet eerder in het nieuws geweest dat juist de politie onverantwoorde situaties in de hand werkt door zo'n optreden en achtervolgingen? Wat zou jij doen als er een agent met zwaailichten en sirene achter je aan zou scheuren. Actie/reactie; de politie maakt het juist erger.
Bliss (5-9-2009 om 14:32)
Zo'n politiekabaal veroorzaakt veel meer overlast en onrust dan een aantal brommers. Niet verstandig van die jongen om te vluchten voor de politie. Maar hoe kan het dat een motoragent een brommer niet kan bijhouden?
Jan (5-9-2009 om 13:49)
Ik heb die avond de politie voorbij zien vliegen achter deze gek aan over een fietspad,het is maar goed dat er geen fietsers op dat moment het fietspad kruiste want dan had het er heel anders uit gezien vrees ik,want ook kinderen steken dit pad regelmatig over,ik vond het onverantwoord zo hard.
Klaas (5-9-2009 om 10:39)
@Polycarpus: het zal je eigen kind of jezelf maar wezen die door zo'n mafkees met 70 van je fiets wordt gereden! en dan ook nog eens met andermans spullen. Dat is blijkbaar normaal?! Zet er ajb nog maar twintig man extra op, op dit soort onzin!
Pfff (5-9-2009 om 08:42)
Polycarpus is kennelijk de enige in Bossenburg die geen last heeft van en nooit klaagt over de bromfietsoverlast. Typisch: doet de politie eens iets, dan is het weer niet goed.
Cookie-instellingen beheren