Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 179 km

Wilde achtervolging in Vlissingen

Toegevoegd: 03-09-2009, 23.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Omstreeks 19.30 uur waren motoragenten bezig met een controle op overlastgevende jeugd die op brommertjes door diverse Vlissingse wijken scheuren.


Bij het tunneltje bij Rosenburg zag één van de agenten een totaal gestripte brommer rijden met een bestuurder zonder helm erop. Deze ging er snel vandoor toen hij de agent in het oog kreeg. Door de motoragent werd de achtervolging ingezet.

In de richting van Pauwenburg ging het met snelheden van gemiddeld 70 kilometer per uur. De bestuurder haalde zeer gevaarlijke toeren uit. Hij keek totaal niet uit toen hij kruisingen overvloog en diverse auto's en fietsers moesten voor hem in de remmen.

In een woonwijk konden spelende kinderen maar ternauwernood opzij springen. Uiteindelijk gooide de bestuurder de bromfiets bij Wickenburg op de grond en vluchtte hij via de bosschages. Omdat er ook agenten bezig waren met de controle op de naleving van het samenscholingsverbod in Vlissingen kregen de motoragenten veel assistentie van hun collega's. De bestuurder zag toch kans om weg te komen.

De brommer is overgebracht naar het politiebureau, hij bleek namelijk van diefstal afkomstig te zijn. Mensen die iets meer weten over de bestuurder van de gestripte brommer worden verzocht te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
? (5-9-2009 om 08:24)
Achtervolging?was hier alleen te zien aan de sirene en zwaailicht , voor de rest leek het een plezier ritje of een voorstelling van!Overigens alleen 1 motoragent.,het leek een voorstelling , als dit een achtervolging was, waarom er dan niet naast? Gevaarlijker, leek meer op,iemand opjagen?
Robbert (5-9-2009 om 04:35)
Nou ik vond het egt ernstig ik werd door die politi auto met zwaai lichten van de weg geduwd anders had hij me zeker met 80 aangereden denken dat ze alles mogen tegen woordig
Bber (5-9-2009 om 02:09)
Ik vind het wel schaandaalig heb alles gezien en tog is die jongen niet gepakt volgende keer moetje helemaal geen moeite doen als je tog weet dat je de dader neit pakt zo maak je alleen maar nog onveiliger:P
Polycarpus (4-9-2009 om 19:21)
Minimaal 10 agenten waargenomen. 1 Station 1volvo 1officier auto 2 motoren 2 bikers en ik meen 2 arrestatiebusjes. ze hielden de huizenblok in de gaten en gingen in achtertuinjes kijken maar vonden niets, hoewel die gast er wel zat. Maar wij gunnen de vijand die wetenschap niet; zijn te ver gegaan!
Polycarpus (4-9-2009 om 19:12)
Wij hebben het voorvalletje gezien. Is dat nou nodig om daar zo een grote politiemacht voor op te trommelen?met zoveel kabaal en heisa. Wij keuren dat vierkant af, de politie veroorzaakt zelf meer onrust en overlast dan die jongen op een brommer. Het lijkt wel een politiestaat! Vijandige overruling
Mozes (4-9-2009 om 13:35)
Goed dat ze de wegmisbruikers willen straffen maar een beetje overdreven dat verhaal over die spelende kinderen om half 8 s'avonds met dat rotweer van gisteravond denk k dat er weinig buiten waren.. voel me onveiliger als er een auto keihard langsscheurt maar daar doen ze niks aan.
Cookie-instellingen beheren