Weerbericht:
Vannacht af en toe regen, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand in Koewacht

Toegevoegd: 04-09-2009, 14.43 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
KOEWACHT - Aan de Tragel in Koewacht is vrijdagmiddag rond 14.30 uur een zeer grote brand uitgebroken. Hierbij is een groot aantal dieren om het leven gekomen.
 
Door nog onbekende oorzaak was rond dat tijdstip brand ontstaan in een grote schuur met stro. Ook zou de brand zijn overgeslagen naar een aangrenzende woning. Enkele koeien die in de schuur stonden konden op tijd weg worden gehaald. Het ging echter niet om alle dieren. Volgens een woordvoerder van de Veilgheidsregio Zeeland is een deel van de dieren om het leven gekomen. Het zou gaan om tientallen koeien en stieren. 


De brandweer is met groot materieel uitgerukt en heeft vijftien voertuigen en zestig brandweerlieden uit Nederland en België opgeroepen. Vanuit België kwamen ploegen uit onder meer Sint-Niklaas, Zelzate en Stekene. De grote inzet was met name nodig vanwege het gebrek aan bluswater.
 
Voor zover bekend is er bij de brand niemand gewond geraakt. Wel staat voor de zekerheid een ambulance stand-by. Het is nog niet exact duidelijk hoe lang de bluswerkzaamheden nog gaan duren, maar men houdt rekening met zeker twee dagen blussen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boertje van de koewacht (11-9-2009 om 18:48)
Het was gewoon te erg,het lijk me heel erg verschrikkelijk om je boerderij zo te zien branden we hopen dat boer suy en z'n fam. snel terug kunne intrekken in den tragel Sterkte!! Boertje van koewacht
Blusser (6-9-2009 om 21:04)
Zoals altijd veel kijkers die in de weg lopen en het altijd beter weten ik zou zeggen kom niet kijken maar kom bij de brandweer
Gert (5-9-2009 om 18:06)
Echt heel erg triest! veel sterkte, ook in de toekomst !!
Rudios (5-9-2009 om 14:55)
Hoi Patrick, niet uit iedere kreek of sloot mag zomaar water gepakt worden om een brand te blussen! moet eerst een door de gemeente erkende bluswatervoorziening zijn, heeft te maken met waterkwaliteit en stoffen in het water! Groet de blusser
Zeeuw (4-9-2009 om 22:04)
:( Arme beestjes.
Ronald (4-9-2009 om 21:19)
Dit moet de nachtmerrie van iedere landbouwer zijn, om zo je bedrijf en veestapel ten gronde te zien gaan, ik heb met die mensen te doen.
Cookie-instellingen beheren