Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle brand in tuin Middelburg

Toegevoegd: 06-09-2009, 09.11 uur
Felle brand in tuin Middelburg
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een felle brand heeft vannacht in de Hans Lipperheystraat in Middelburg voor flinke schade gezorgd aan meerdere tuinen.
 
Rond 04.05 uur werd ontdekt dat er flinke vlammen kwamen uit een schuurtje in één van de achtertuinen in de straat in de wijk Veldzigt. Het vuur sloeg binnen korte tijd over naar de naastegelegen percelen. Ook bereikten de vlammen de tuin aan de andere zijde van de brandgang. Ook hier vloog een schutting in brand. De vlammen sloegen hierdoor ook tegen een woning.
 
De brandweer rukte vanaf de kazerne aan de Stromenweg uit om het vuur te blussen. Ongeveer een kwartier na de melding was de brandweer ter plekke en werden twee slangen hoge druk afgelegd om het vuur te bestrijden. De brandweer kon nog verdere uitbreiding voorkomen. De schade was echter aanzienlijk. Meerdere schuttingen en het schuurtje raakten behoorlijk beschadigd.
 
Er is vermoedelijk sprake van brandstichting.

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert-Paul (Vriend Rachelle) (7-9-2009 om 12:15)
Ik sluit me aan bij Kees... Dan klinkt het meschien geweldadig wat hij bedoelt maar wie weet doet die het nu nog bij anderen ... Daar zit niemand op te w8en en met zown maatregel denken ze wel ff 2 X na... Daarnaast denk ook eens na wat je de bewoners aan doet... vervolg>>>
Bewoner (7-9-2009 om 10:32)
Onze kinderen hebben verschillende malen in het tuinhuis geslapen van de zomer en nu.........durven ze niet meer te slapen. Daders weten niet wat voor emotionele schade ze aanrichten!!! En de beloning waar Erik het over had; die staat er !!
Stelletje (6-9-2009 om 18:59)
Ze waren er snel uit denken mensen hier die er geen verstand van hebben nog sneller te kunnen zijn moeten ze zich aanmelden bij de brandweer en gaan werken als brandweer man vrouw jullie denken zeker dat stromenweg lekker tv zit te kijken !! helaas eerst denken dan wat zeggen.
Vrijwilliger (6-9-2009 om 18:17)
De piepers gingen pas 4:05 af, waarna je met minimaal 5 minuten opkomsttijd zit.. dus reken maar dat het dik 4:10 was dat de wagen vertrok.. en dan zit je nog met minimaal 5 minuten rijden van de post Stromenweg naar het brandadres.. vroeger dan 4:15 is nooit mogelijk geweest voor onze post.
Marieke (vriendin van Rachelle) (6-9-2009 om 17:59)
Dit is tog egt erg dat mensen zo iets doen! ook verder ergens in middelburg eenbrandend voorwerp in de brievenbus gegooit! ik ben blij dat het niet met Rachelle gebeurde maar dit moet zoiezo niet gebeuren!! Dit is gewoon te erg!
Hans Lipper heystaat (6-9-2009 om 16:50)
Melding om 4.00 uur, even 18 min over 4 waren ze pas aan het blussen!!! Vond het allemaal erg lang duren! Als dit een huis betrof was het helemaal uitgebrandt, dit kan gewoon niet! Het fikte gewoon behoorlijk en de vlammen tot aan de daken.