Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 76 km

De scholen zijn weer begonnen

Toegevoegd: 07-09-2009, 09.44 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
OUD-VOSSEMEER - Met het uitdelen van vergeet-mij-nietjes is vanochtend in het Zeeuwse Oud-Vossemeer aandacht gevraagd voor de verkeersonveilige periode die vandaag is aangebroken door de start van de basisscholen. De actie maakt onderdeel uit van de landelijke campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.


De start van het nieuwe schooljaar brengt elk jaar veel drukte op de weg. Daarmee begint ook een verkeersonveilige periode. “Na een relatief rustige vakantieperiode zijn het ineens weer allemaal kinderen èn ouders met kinderen die al lopend of fietsend het straatbeeld bepalen. Het is een periode om weer extra goed op te letten in het verkeer”, aldus Esther van 't Westende van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ).

Voor mensen die de afgelopen weken rustig naar het werk konden rijden is het nu weer opletten geblazen rondom scholen, kruispunten en zebrapaden. Maar ook buiten de bebouwde kom op provinciale en gemeentelijke wegen is aandacht vereist. Van 't Westende“: Hier fietsen veel jonge scholieren die vanuit hun woonplaats vaak in grote groepen naar het voortgezet onderwijs gaan in een nabijgelegen dorp of stad. Door het afleggen van meerdere kilometers lopen zij langer risico op een verkeersongeval. Onbekendheid met de nieuwe route is, vooral op wegen waar verschillende verkeersdeelnemers gebruik maken van dezelfde weg, daarbij een extra handicap.

Ook dit jaar gaan weer overvalteams op pad om kinderen, ouders en automobilisten op een speciale manier attent gemaakt op de start van het nieuwe schooljaar. Dit jaar willen het ROVZ en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF) alle verkeersdeelnemers duidelijk maken dat ze vooral elkaar niet moeten vergeten op de weg. Om deze missie kracht bij te zetten deelt het Overvalteam daarom ‘Vergeet-mij-nietjes’ uit: kleine bloemetjes met in dit geval een grote waarde. Vorig jaar werden verkeersdeelnemers bij basisscholen en langs schoolroutes getrakteerd op zakjes drop met de boodschap ‘De vakantie zit d’r op!’

De aftrap van de campagne vond vanochtend plaats in Oud-Vossemeer. De komende tijd trekt het overvalteam de provincie in. Al lopend, fietsen of in de auto kan men in verschillende gemeenten tussen 8.00 en 9.00 uur ’s ochtends verrast worden door een team dat attendeert op veilig gedrag in het verkeer. Waar ze precies aanwezig zijn is een verrassing, maar iedereen is alvast gewaarschuwd!


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren