Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Lichaam vermiste man geborgen

Toegevoegd: 07-09-2009, 09.53 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - In het havengebied van Vlissingen-Oost is vanmiddag de man gevonden die werd vermist nadat hij van een ponton was gevallen.
 

Het ongeluk deed zich rond 07.15 uur voor bij Heerema in de Van Cittershaven aan de Belgiëweg-Oost. Het ponton, met daarop grote buizen van 70 meter lang en een gewicht van 425 ton voor de off-shore-industrie, kapseisde rond dat tijdstip.


Op dat moment waren twee mensen op het ponton aanwezig. Eén van hen kon kort na het ongeval uit het water worden gered. De ander, een 24-jarige man uit Heerhugowaard, was lange tijd vermist. Zijn lichaam werd uiteindelijk rond 15.30 uur gevonden. Met behulp van sonarapparatuur ontdekte het KLPD op ongeveer acht meter uit de kade en op ongeveer zeven meter diepte, een echo op de bodem van de haven. Duikers van de brandweer werden naar de plek geleid en troffen inderdaad daar het lichaam van de matroos aan.

De man die wel kon worden gered is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Over zijn letsel is niets bekend. De hulpdiensten waren met groot materieel ter plekke. Duikers zochten in het water en ook was een reddingsboot van de KNRM uit Breskens ter plekke. Ook de traumahelikopter en het Landelijk Dregteam van het KLPD zijn ter plekke geweest.

De Waterpolitie van het KLPD stelt een onderzoek in naar het ongeval.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Addie (7-9-2009 om 22:22)
Wat vreselijk!! Nog zo jong, wens de nabestaanden heel veel sterkte, ook voor de collega`s
Tannie (7-9-2009 om 20:03)
Wat vreselijk zeg.heel veel sterkte toegewenst voor de nabestaanden en ook voor zijn collega's.
Mirna (7-9-2009 om 19:16)
We werden vanmorgen opgeschrikt door de vele sirenes en de traumaheli die overvloog. Toen hadden we al een vermoeden dat het echt serieus zou zijn. Maar dat zo'n jonge man dood zou gaan!!! Heel veel sterkte voor alle getuigen en nabestaanden.
@nke (7-9-2009 om 17:36)
Wat een vreselijk ongeluk. Sterkte toegewenst voor de getuigen en nabestaanden van deze man.
Vlissingse (7-9-2009 om 17:17)
Vreselijk,zo jong nog.Ontzettend veel sterkte gewenst voor de nabestaande en de collega's.
Cookie-instellingen beheren