Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Grote verkeerscontrole in Vlissingen

Toegevoegd: 13-09-2009, 19.52 uur
Grote verkeerscontrole in Vlissingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft zondag samen met de belastingdienst een grote verkeerscontrole gehouden in Vlissingen.
 
Op de Sloeweg stond een zogeheten scanauto van de belastingdienst. De kentekens van passerende voertuigen werden gescand. Motoragenten haalden vervolgens mensen met een belastingschuld van de weg. Deze werden gebracht naar de parkeerplaats van de Gamma aan de Govert Flincklaan, die tijdelijk was ingericht als controleplaats.
 
De politie heeft tijdens de controle een 32-jarige Middelburger aangehouden. De man werd gevraagd mee te werken aan de controle toen hij op de Sloeweg bij een tankstation aan kwam rijden. De man weigerde dit. Hierna werd hij gevorderd mee te werken aan de controle. Ook dit weigerde de man.
 
Hierop werd de Middelburger aangehouden. De man ging echter volledig door het lint. Hij sloeg en schopte de agenten. Toen hij één van de agenten in de maag had geschopt is pepperspray tegen hem gebruikt. Daarna kon de man geboeid worden. Hij was nog niet helemaal gekalmeerd, want nu probeerde hij één van de agenten in zijn hand te bijten. Door collega's van de agenten is de man naar het politiebureau overgebracht. Onderweg uitte hij nog bedreigingen tegen de politiemensen. De man zit nog vast in een politiecel in Torentijd. 
 
De politie heeft nog geen gegevens over het verloop van de controle. Volgens omstanders zijn meerdere voertuigen in beslag genomen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mascleta (13-9-2009 om 20:22)
Ben benieuwd naar de resultaten van deze actie. Over het algemeen sta je er toch verbaast van hoeveel belastingcenten er worden gevorderd op zo'n controle! Goede zaak! Wij betalen belasting en het kan niet zo zijn dat er mensen mee wegkomen die dat niet doen!
Tja (13-9-2009 om 20:12)
Geld nodig zeker..ipv een politiebureau beginnen ze steeds meer op een incassobureau te lijken. Jammer, ik zie ze liever het volk dienen. tja het zal wel 'nodig' geweest zijn.
R (13-9-2009 om 20:11)
Goed zo, nu dat tuig nog van het koninklijk huis.
Cookie-instellingen beheren