www.hvzeeland.nl

Politie druk met alcomobilisten

Toegevoegd: 13-09-2009, 20.51 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde weer meerdere automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol deelnamen aan het verkeer.

In totaal werden er drie rijbewijzen ingevorderd. Een 54-jarige man uit Gent werd zaterdag rond 23.50 uur betrapt op de Deltaweg in Goes. Hij bleek bijna vijf keer gedronken te hebben.
 
Een 56-jarige man uit Heusden (B) was vannacht omstreeks 00.15 uur hetzelfde lot beschoren als de 54-jarige. Hij werd in Geersdijk staande gehouden. De man had bijna vier keer te veel drank achter de kiezen.

 
 
Ook een 44-jarige Goesenaar moest zijn rijbewijs inleveren vanwege drankgebruik in het verkeer. Deze man werd zondag om 01.15 uur op de Van Hertumweg in zijn woonplaats staande gehouden toen hij drie keer te veel op had.
 
De politie heeft ook een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij reed op de Statenlaan in Middelburg toen hij werd gecontroleerd. De man moest blazen en uit de test bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. Toen agenten zijn rijbewijs wilden innemen bleek dat hij helemaal geen rijbewijs had. De man krijgt voor deze feiten een proces-verbaal.

Een 29-jarige Belgische uit Borsbeek werd zaterdagnacht rond 01.30 uur betrapt toen zij dronken achter het stuur zat. De vrouw bleek slechts in het bezit te zijn van een Belgisch voorlopig rijbewijs waarmee zij niet in Nederland mag rijden. De vrouw is staande gehouden op de Heerlijkheid in Sint Jansteen, nadat zij over een verdrijvingsvlak was gereden en agenten hadden geconstateerd dat zij (alsmede haar bijrijder) geen gordel droeg. Toen de agenten haar aanspraken roken zij ook nog dat de vrouw had gedronken. Op het bureau bleek dat ze ruim twee keer teveel alcohol op had. Voor alle feiten krijgt de vrouw een proces-verbaal.