Weerbericht:
Bewolkt en nevelig, later opklaringen en overdag zonnig. Maandag regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissingen op slot vanwege ruiming bom

Toegevoegd: 16-09-2009, 08.49 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een deel van Vlissingen zit sinds vanochtend 08.00 uur op slot. De gemeente heeft een noodverordening ingesteld in verband met de ruiming van een vliegtuigbom.


De bom werd eind juni gevonden tijdens graafwerkzaamheden voor de kustversterking bij Westduin. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD) gaat de bom uit de Tweede Wereldoorlog vandaag ontmantelen en op zee onschadelijk maken.

De politie controleert of het gebied volledig ontruimd is en bewaakt vervolgens de grenzen van het gebied. Nadat de politie het sein heeft gegeven dat het gebied leeg is, zal de EODD starten met de ontmanteling van de bom. Naar verwachting is dat rond het middaguur.

De scheepvaart en het luchtvaartverkeer worden tijdelijk omgeleid.

Zie ook:
- Dossier zeeweringen op Zeeuwseregio.nl
- Grote bom gevonden in Vlissingen (24-06-2009)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750