Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schoorsteenbrand geblust in Zuiddorpe

Toegevoegd: 14-01-2006, 23.16 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ZUIDDORPE - In Zuiddorpe heeft de brandweer vanavond een schoorsteen-brand geblust. Het ging om een kleine brand.

Rond acht uur ontdekte de bewoner van een pand aan de Hoofdweg in het Zeeuws-Vlaamse dorp dat er brand was ontstaan in zijn schoorsteen. Daarop belde men het alarmnummer 1-1-2. De centralisten alarmeerden vervolgens de brandweer.

Vanuit Zuiddorpe rukte de tankautospuit 5646 onder prioriteit één uit naar het brandadres. Ook werd de hoogwerker 5750 van de brandweerpost in Hulst onder dezelfde prioriteit ter plaatse verzocht. Eénmaal ter plaatse gaf de brandweer het sein "kleine brand".

De brandweer had het vuur snel onder controle. Wel moest de brandweer diverse sloopwerkzaamheden verrichten om goed bij de vuurhaard te kunnen komen. De brandweerlieden konden pas na ongeveer tweeëneenhalf uur terugkeren naar de kazernes.

Bij de brand is behoorlijke rookschade ontstaan. Ook is er schade ontstaan door de sloopwerkzaamhedeb. De Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de bewoners te assisteren bij de verdere afhandeling van de brand.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren