Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Metingen na lekkage bij BASF Antwerpen

Toegevoegd: 16-09-2009, 10.57 uur
Metingen na lekkage bij BASF Antwerpen
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Brandweerploegen uit Zeeland en Brabant zijn vanochtend opgeroepen om metingen te verrichten na een lekkage bij BASF in Antwerpen.


Door nog onbekende oorzaak ontstond vanochtend een lek in de salpeterinstallatie op het fabrieksterrein. De brandweer van Antwerpen verrichtte metingen, maar omdat de wind richting Nederland stond werden ook meetploegen van de veiligheidsregio's Zeeland en Midden- en West-Brabant opgeroepen.

De situatie was rond 10.45 uur weer onder controle. De lekkage was toen verholpen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brabo (16-9-2009 om 13:08)
In brabant zijn geen meetploegen opgeroepen. Alleen de OVD, HOVD, CvD, ROGS en Meetplanleider zijn opgepiept. Die zullen wel beslist hebben dat verdere aktie niet noodzakelijk was.
Jaap Molegraaf (16-9-2009 om 13:00)
Hopelijk geeft men de volgende keer de goede windrichtig op want deze was juist van Nederland af. De wind zowel in Gilze-Rijen alswel in Westdorpe was de afgelopen 6 uur Noord-Oost.
Cookie-instellingen beheren