Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Metingen na lekkage bij BASF Antwerpen

Toegevoegd: 16-09-2009, 10.57 uur
Metingen na lekkage bij BASF Antwerpen
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Brandweerploegen uit Zeeland en Brabant zijn vanochtend opgeroepen om metingen te verrichten na een lekkage bij BASF in Antwerpen.

Door nog onbekende oorzaak ontstond vanochtend een lek in de salpeterinstallatie op het fabrieksterrein. De brandweer van Antwerpen verrichtte metingen, maar omdat de wind richting Nederland stond werden ook meetploegen van de veiligheidsregio's Zeeland en Midden- en West-Brabant opgeroepen.

De situatie was rond 10.45 uur weer onder controle. De lekkage was toen verholpen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monique (17-9-2009 om 12:57)
Jeetje, idd brandweerman. Bijna in onze achtertuin. Ik denk niet dat we risico liepen maar om het zo even te lezen en niet gewaarschuwd zijn voor alle zekerheid is wel even schrikken.
Jeof (17-9-2009 om 08:49)
Ik zit zelf in de tankvaart en kan je vertewllen dat saltpeterzuur daadwerkelijk erg schadelijk is voor je.. bij inademen snel naar de dokter voordat vanbinnen alles weg vreet... zuren altijd mee oppassen
J.h.oppeneer (16-9-2009 om 22:50)
Tsjonge jonge,Over -bij de hand- gesproken. Voor deze "operatie" zouden zeker 1000 schepjes gekocht kunnen worden !!!!!! Waar blijft de provincie met de lijfspreuk: Luctor et Emergo.............slaap zacht, en vul je zakken.
Ik (16-9-2009 om 18:56)
@Brandweerman: verwacht je hier echt serieus antwoord te krijgen?
Kees (16-9-2009 om 18:00)
Brandweerman uit rilland, misschien had het met een windrichting te maken. en zomaar standby is toch ook niet alles????
Brandweerman (16-9-2009 om 16:11)
Met de BASF in onze achtertuin,, Rilland, waarom worden wij niet direct op de hoogte gesteld?, salpeterzuur is misschien niet zo schadelijk??!! En waarom zijn wij als brandweerkorps niet in kennis gesteld, het lijkt mij al dichtbij genoeg (3 -4 kilometer) om tenminste toch standby te worden gezet.