Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Vliegtuigbom Vlissingen ontmanteld

Toegevoegd: 16-09-2009, 14.22 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In het duingebied bij Westduin in Vlissingen is vanmiddag de zware vliegtuigbom onschadelijk gemaakt die daar eind juni werd gevonden.


De bom werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden voor de kustversterking bij Westduin. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD) heeft de bom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld. Het explosief wordt op zee onschadelijk gemaakt.

De scheepvaart en het luchtvaartverkeer werden tijdelijk omgeleid. Omwonenden werd tijdelijk de toegang tot het gebied ontzegd.
 
Zie ook:
- Dossier zeeweringen op Zeeuwseregio.nl
- Vlissingen op slot vanwege ruiming bom (16-09-2009)
- Grote bom gevonden in Vlissingen (24-06-2009)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Manneke (17-9-2009 om 17:24)
Mooi gewerkt.
J. de Feijter (16-9-2009 om 19:45)
Dit zijn nu "onze Jongens" die zich inzetten ,et gevaar voor eigen leven in ons eigen land. dat heeft de steun van iedereen. Laten we dan ook "onze Jongens" in het buitenland zo steunen.
Cookie-instellingen beheren