Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Kinderen moeten deelnemen aan verkeer'

Toegevoegd: 17-09-2009, 09.19 uur
'Kinderen moeten deelnemen aan verkeer'
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg zijn vanochtend ruim 200 ballonnen de lucht ingelaten door kinderen die speciaal lopend of met de fiets naar school waren gekomen.
 
De gemeente Middelburg had samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en basisschool de Acaciahof de actie 'Op voeten en fietsen naar school' georganiseerd waarbij kinderen die te voet of met de fiets naar school kwamen bij aankomst een groene kaart kregen. Kinderen die met de auto kwamen, kregen een witte kaart. De kaarten werden omgewisseld voor balonnen. Degene van wie de ballon met groene kaart het verst komt, wint een nieuwe fiets.
 
De actie komt voort uit het idee om kinderen al vanaf jongs af aan kennis te laten maken met het verkeer. Door ze zelf deel te laten nemen aan het verkeer moet de verkeersveiligheid verbeteren, aldus Veilig Verkeer Nederland. De ballonnenactie wordt overigens ook voortgezet met een stickeractie waarbij voor elke dag dat de kinderen lopend of fietsend naar school komen zij een sticker krijgen. Ook hier zijn weer prijzen mee te winnen.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nathalie (17-9-2009 om 21:50)
Persoonlijk vind ik het ook erg moeilijk om met twee kinderen van 5 en 7 aan het verkeer deel te nemen. Toch merk ik dat andere weggebruikers veel rekening houden met kinderen. Doorzetten is moeilijk, maar wel belangrijk!!
Xiria (17-9-2009 om 19:21)
Ik kan me niet voorstellen dat er binnen 10km geen bassisschool is van waar je woont. Wel het voortgezetonderwijs, maar dan kunnen ze al fietsen.........als ze op de fiets naar de bassisschool zijn geweest.
Joost (17-9-2009 om 17:48)
Prima aktie, laat kinderen zoveel mogelijk wennen aan het verkeer. Ouders en begeleiders help ze met het omgaan met verkeersregels! Oudere verkeersdeelnemers steek het hand in eigen boezem, geeft U altijd richting aan en kijkt U of afslaan wel weilig is?
Ivanka (17-9-2009 om 16:44)
Wij hebben op school voor het 5e jaar een verkeersweek. We organiseren allerlei verkeersgerelateerde activiteiten. Wij hebben ook de "op voeten en fietsen naar school"-actie. De verkeersweek wordt altijd goed ontvangen door kinderen, ouders en leerkrachten. De kinderen leren er veel van.
Chupachup (17-9-2009 om 16:14)
Wat een trieste aktie. Leuk als ouders om je kind uit te leggen dat de hele klas kans maakt op een nieuwe fiets behalve zij....omdat ze toevallig te ver van school woont.
Tamara (17-9-2009 om 14:55)
@martin: het gaat juist om de kinderen die in de buurt wonen en toch met de auto naar school worden gebracht. Als ik zie hoeveel ouders van kinderen die minder dan 1 (!) km wonen dagelijks met de auto gebracht worden... De drukke verkeerssituatie rondom scholen komt vaak door de ouders zelf.
Cookie-instellingen beheren