Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer controles op fietsverlichting

Toegevoegd: 17-09-2009, 23.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie in Middelburg zal de komende tijd weer veelvuldig controleren op fietsverlichting. Dat is vandaag aangekondigd.


Fietsers mogen ook losse lampjes voeren. De verlichting hoeft dus niet meer perse aan de fiets vast te zitten. Lampjes aan bijvoorbeeld jas of tas mogen dan ook. Wel moet aan de voorkant wit of geel licht uitgestraald worden en aan de achterkant rood licht.

De boete voor het rijden zonder verlichting bedraagt 35 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timo Kent (19-9-2009 om 12:42)
Juist...dit begint langzaam op een politiestaat te lijken! De corruptie neemt z'n loop en de kerstpakketjes moeten verdient worden..
Souburger (19-9-2009 om 09:59)
P.de zeeuw.ja juist wat je zegt ,ouders ,scholen,en de kinderen hun eigen verantwoordelijkheid telt ook mee,ja juist en daarom ben ik er echt mee eens dat ze gelijk boetes krijgen,ze weten het al jaren dat je je verlichting aan moet zetten,het is juist triest dat het nog nodig moet zijn .
Henkie pankie (19-9-2009 om 09:56)
Fietsers zonder licht zijn bijna niet te zien reflectoren zijn ook belangrijk maar niet genoeg scheelt veel ongevallen als fietsers licht hebben.
Hennie (18-9-2009 om 17:41)
Begint eindelijk weer eens tijd te worden!
Beertje (18-9-2009 om 14:22)
Strak plan van de politie maar doe het niet alleen in Middelburg maar in heel Zeeland Kijk niet alleen naar de verlichting maar ook naar de technische staat van de fiets En controleer ook het rijgedrag en de gedragingen in het verkeer van de fietsers Ik kom regelmatig fietsers tegen zonder licht
A-meenks (18-9-2009 om 13:08)
Niet alleen de fietsverlichting ,ook de radio dopjes in de oren ,en de telefoon op de fiets aanpakken. Dit word een smerige gewoonte. niet te lang mee wachten met deze aanpak!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren