Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 373 km

Veertien mensen onder invloed bij controles

Toegevoegd: 20-09-2009, 21.43 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een grote reeks alcoholcontroles heeft vannacht in West-Zeeuws-Vlaanderen dertien personen opgeleverd die te veel hadden gedronken.


Agenten controleerden tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 04.00 uur in IJzendijke, Oostburg, Draaibrug, Sint Anna ter Muiden, Eede en Zuidzande. Hoeveel voertuigen er zijn gecontroleerd is niet bekend. In totaal werden 13 bestuurders betrapt die meer gedronken hadden dan is toegestaan.

Twaalf van de dertien kregen alleen een proces-verbaal en een rijverbod, de 13e moest ook zijn rijbewijs inleveren. Twee beginnend bestuurders werden bekeurd. In totaal werden 9 Belgische automobilisten betrapt.

Bij één van de gecontroleerden bleek aan het begin van de avond dat hij net niet teveel gedronken had en nog mocht instappen. Deze meneer was dus al gewaarschuwd dat er een controle was. Kennelijk heeft hij zich daar niets van aangetrokken, want later op de avond liep hij toch nog tegen de lamp. Toen had hij net wel teveel gedronken en kreeg hij dus een rijverbod en een boete.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edje (21-9-2009 om 01:47)
Hoe dom kan iemand zijn? Eerst net de dans ontspringen, weer zuipen en dan alsnog gepakt worden... Briljant! Als het aan mij zou liggen werden overigens alle rijbewijzen van de mensen die boven de limiet zaten ingevorderd. Je zal maar weer degene zijn die schade, letsel of erger overkomt...
Vogelvrij (21-9-2009 om 00:23)
Er zijn maar 2 keuzes: A) Alcohol gedronken? Geen voertuig besturen! B) Voertuig besturen? Geen Alcohol drinken! 'Tis A of B. Simpel zou je zeggen, maar sommige snappen dat nog steeds niet. Minimaal 2 jaar rijontzegging en € 3000,- boete. Dan doen ze het nooit meer!
Hans (20-9-2009 om 22:20)
Die laatste sloeg dus echt alles. Gewoon rijbewijs afpakken. Een gewaarschuwd mens teld voor 2.
Cookie-instellingen beheren