Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Roodlichtcontrole bij Stationsbrug

Toegevoegd: 22-09-2009, 14.01 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op één van de drukste kruisingen van Middelburg, die aan de centrumzijde van de Stationsbrug, is vanochtend een roodlichtcontrole gehouden.


Bij de politie is bekend dat op de kruising Stationsstraat/Blauwedijk/Loskade/Stationsbrug regelmatig het rode verkeerslicht wordt genegeerd door fietsers en automobilisten. Dit kan volgens de politie tot levensgevaarlijke situaties leiden, vandaar dat vandaag tussen 08.00 en 09.00 uur een roodlichtcontrole werd gehouden.

Tijdens de controle reden één automobilist en negen fietsers door het rode licht. Zij kregen allen een boete.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Isdnh (24-9-2009 om 23:49)
Situatie kan idd verbeterd worden. Heb wel eens gehad dat ik met de auto groen had vanaf de loskade en er fietsers vanaf de brug door rood reden en ik ze dus bijna aanreed. Dan word ik ook nog eens aangekeken alsof ik fout ben. Hopelijk veranderd de situatie positief wanneer de tunnel af is :).
Edje (23-9-2009 om 16:19)
Dat links afslaan over de stationsbrug had men nooit moeten afschaffen! Nu rijdt iedereen naar de andere brug en ontstaat er daar een rij waardoor men niet eens kan afslaan richting dauwendale. Dat verbod belemmert de doorstroming van verkeer, temeer daar je op de loskade ook niet meer links mag
Adri (23-9-2009 om 13:41)
@ Henk: Wat is er mis mee om verderop gewoon netjes te keren? bijvoorbeeld op de Loskade, of de bibliotheek. Door links af te slaan houd je het verkeer op de stationsbrug op en creeer je vreemde en gevaarlijke toestanden. Nu begrijp ik waarom je er een uur over doet om van noord naar zuid te gaan.
Peter (23-9-2009 om 13:00)
Nog een jaartje geduld tot de tunnel open is, dan mogen er eindelijk geen auto's meer over deze antieke brug. Hopelijk worden die - inderdaad - stompzinnig afgestelde stoplichten dan ook verwijderd. Linksaf na de brug mag niet vanwege de doorstroming, dat hadden ze jaren geleden al moeten invoeren
Pippa (23-9-2009 om 12:49)
Ooit eens voor de Souburgse brug gestaan als er weer eens een kano door moet? de vorige burgemeester van Middelburg zei dat wegverkeer voorrang heeft boven pleziervaartuigen ,maar nu heb ik het idee dat het andersom is !! Stationsbrug gevaar voor fietsers!! Gemeente moet ingrijpen!
Fietser2 (23-9-2009 om 12:44)
Maar goed dat ze niet om 06.00 staan te controleren, want dat zou me veel geld kosten. In geen velden of wegen ander verkeer te verkennen en toch staat het verkeerslicht op rood.
Cookie-instellingen beheren