Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote rampenoefening in Goes

Toegevoegd: 23-09-2009, 23.05 uur
Grote rampenoefening in Goes
Door: Roland de Jong

GOES - Op het terrein van verkeersschool Dek in Goes is woensdagavond een grote rampenoefening gehouden. Het ging om de jaarlijkse pelotonsoefening van de brandweer Goes.


Er was een scenario bedacht waarbij een vliegtuig een noodlanding had moeten maken op de snelweg. Hierdoor was een kettingbotsing ontstaan waarbij meerdere personenauto's en een vrachtauto betrokken waren geraakt. Eén personenauto met aanhanger vervoerde gevaarlijke stoffen.

Bij de botsing vielen ongeveer twaalf gewonden en één dodelijk slachtoffer. De brandweer moest verschillende auto's openknippen om slachtoffers te bevrijden. Aan de oefening deden naast de brandweer ook de ambulancedienst en het Rode Kruis mee.

De oefening kan als geslaagd worden bestempeld.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren