Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Kreeftenstropers aangehouden

Toegevoegd: 25-09-2009, 15.01 uur
Kreeftenstropers aangehouden
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - Donderdag heeft het Visstroperijteam Zuid-Nederland in Colijnsplaat twee Belgische mannen geverbaliseerd voor visstroperij.

De verdenking bestond dat de mannen met een boot en duikuitrusting kreeften hadden gestroopt uit de Oosterschelde. In eerste instantie werden bij de twee mannen geen kreeften aangetroffen. Twee duikflessen bleken echter geprepareerd te zijn.

Na demontage werden dertien kreeften aangetroffen die in de duikflessen zaten verstopt. Na overleg met de officier van justitie zijn zowel de duikuitrustingen, het vaartuig en de telefoons van de verdachten in beslag genomen. Alle kreeften zijn door het Visstroperijteam teruggezet in de Oosterschelde.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de wateren van Zuid-Nederland is het Visstroperijteam al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), phet Regionaal Milieu Team en provincie Zeeland.

Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Zuid-Nederland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig wordt altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 16.750. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de wateren van Zuid-Nederland. In Friesland en op het IJsselmeer zijn ook visstroperijteams actief.

Tips voor de teams kunt u doorgeven via www.aid.nl of het telefoonnummer 045-5466230.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750