Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkeersweek op school Terneuzen

Toegevoegd: 26-09-2009, 18.02 uur
Verkeersweek op school Terneuzen
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - De brandweer van Terneuzen is donderdagochtend op bezoek geweest bij de groepen 4 en 5 van CBS de Hille in Terneuzen. Aanleiding hiervan was de verkeersweek die de basisschool deze week hield.


Al enkele jaren organiseert het Verkeer Ouders Team (VOT) om de 2 jaar een verkeersweek. De hele week staat voor de kinderen dan in het teken van verkeer en de verkeersveiligheid en iedere dag is er voor elke groep weer iets nieuws te doen. Zo werden er dit jaar diverse gastlessen gegeven door onder andere de politie en een buschauffeur, leerden de kleintjes netjes over te steken en in een rij te lopen en waren er diverse quizzen en speurtochten.

Dinsdagmiddag kreeg groep 8 van de basisschool te maken met de 'dode hoek, een fenomeen waardoor al vele dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Met behulp van een vrachtwagen van Rijnberg Transport leerden de kinderen wat de dode hoek inhoudt en waar men veilig is en waar niet (foto's 1 t/m 4).

Donderdagochtend kwam de brandweer op bezoek voor een gastles. De kinderen werd uitgelegd wat de brandweer precies doet. De groepen werden bovendien getrakteerd op een heuse demonstratie van een ongeval met beknelling. (foto's 5 t/m 8).

De school en het Verkeer Ouders Team (VOT) spreken van een zeer geslaagde week. Over 2 jaar is er dan ook zeker een nieuwe verkeersweek.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750