Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

'Ook in Zeeland grote problemen C2000'

Toegevoegd: 27-09-2009, 13.10 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Het communicatiesysteem C2000, dat gebruikt wordt door de diverse hulpdiensten, heeft ook in Zeeland behoorlijk wat zwakke plekken. Eén daarvan is het gebied rond de kerncentrale in Borssele.
 
Het televisieprogramma Zembla deed naar aanleiding van communicatieproblemen bij de vliegtuigcrash op Schiphol en de rellen in Hoek van Holland onderzoek naar de dekking van het netwerk. Op veel plaatsen is de dekking niet goed. Onder meer in de binnenstad van Middelburg en Vlissingen zijn er problemen. Ook rond de kerncentrale is niet overal goede dekking, zo blijkt uit het onderzoek van het programma.


 
 
Uit het onderzoek bleek verder dat ook bij grote calamiteiten er problemen op kunnen treden, ongeacht de regio. Zo krijgen reddingsbrigades grote problemen wanneer zij in actie moeten komen bij watersnoodrampen. Zendmasten zouden dan al na drie uur niet meer gebruikt kunnen worden. Het herstel kost daarna bovendien maanden, aldus de onderzoekers.
 
Meer op de website van Zembla.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (28-9-2009 om 18:08)
Wat heeft heel dat p2000 nu eigenlijk al gekost? ik vind het gewoon geld over de balk want het vorige annaloge systeem werkte wel prima enige minpunt is dat het afgeluisterd kan worden. liever afgeluisterd worden dan te laat komen bij een brand of ongeval vind ik maarja wie ben ik
P (27-9-2009 om 17:47)
Schaf dat hele C2000 systeem af. Niemand is er ge baad mee. Enkel de gene die er mee op de proppe kwam. Dus, to the point. Weg met dit systeem wat in Nederland niet werkt! Of moeten er nog meer ernstige dingen gebeuren voordat de gene die dit verzonnen hebben en hun voordeel ermmee hebben?
Middelburger (27-9-2009 om 15:47)
Bij ons op het werk doen wij er een wekelijkse test mee ,en daar wordt van de 52 oproepen per jaar met geluk 10 x terug gereageerd. En moeten wij vervolgens bellen naar hun centrale om te vragen of hij wel werkt ???
Cookie-instellingen beheren