Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 84 km

Belgische vrachtwagen te hoog voor Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 17-01-2006, 22.45 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - De 25-jarige Brusselse bestuurder van een vrachtwagencombinatie wilde vanmiddag rond 15.30 uur door de Westerscheldetunnel rijden.

De maximum toegestane hoogte voor vrachtwagens in de tunnel is 4.00 meter, en deze vrachtwagen was ongeveer 25 centimeter te hoog.

De chauffeur reed toch door en negeerde ondertussen ook nog een rood verkeerslicht. Na overleg met de Officier van Justitie werd besloten om de Belg een boete te geven voor de overschrijding van de maximum hoogte en ook nog een bekeuring voor het negeren van het rode licht.

In afwachting van de betaling is de chauffeur overgebracht naar het politiebureau. In Nederland is het verboden om met een vrachtwagen van een dergelijke hoogte te rijden. Derhalve is aan het bedrijf waar de man werkt medegedeeld dat de vrachtwagen Nederland zo spoedig mogelijk dient te verlaten, en dat de schade die hierbij mogelijk veroorzaakt wordt, voor rekening van het bedrijf zal zijn.

De vrachtwagenchauffeur heeft geen beschadigingen aangericht aan de tunnel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren