Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 33 km

Meisjes (14) stelen oorbellen

Toegevoegd: 14-10-2009, 22.32 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - De politie Zeeland heeft woensdag rond 16.15 uur in de Lange Vorststraat in Goes twee jonge winkeldievegges aangehouden.


De twee, beiden 14 jaar oud, en afkomstig uit Goes en Kapelle waren betrapt op het stelen van oorbellen in een winkel. De meisjes zijn na verhoor door hun ouders opgehaald en doorverwezen naar HALT.

De oorbellen hadden een waarde van enkele euro's.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Deb (16-10-2009 om 13:41)
Goed om eens te lezen dat er reacties als "de jeugd van tegenwoordig & jongeren hebben geen waarde en normen meer" verplaatst zijn naar "waar gaat de opvoeding van de ouders heen?" Ouders kunnen niet eeuwig met het vingertje naar een ander blijven wijzen..
Patrick (16-10-2009 om 11:38)
Makkelijke oplossing voor betalen van hun eigen zuur verdiende geld en zakgeld zo leer je het!!! de meesten lachen gewoon om halt. en voor de ouders ach ja geld is belangrijker dan hun kinderen werken met 2 voor de luxe ! zorg voor de kinderen is dat je thuis bent 1 van de 2 ouders.
Kobuss (16-10-2009 om 09:13)
Weet je wel wat soort HALT-straffen er zijn? Ze mogen dan n dag of 2 in n winkel werken, waar ze zien hoe het is als ze zelf personeel zijn. Dan moeten ze zelf in de gaten houden of er niet gejat wordt, en weten ze hoe t is om zelf geld te verdienen en wat je daarvoor moet doen. niks mis mee dus !
Jan (16-10-2009 om 07:33)
Wel dit gedoe kost meer dan de oorbellen ,bureau halt stelt ook niets voor de ouders goed aanspreken en daar de verantwoording leggen want de ouders hebben geen tijd meer om de kinderen op te voeden want die werken beide het spreek woord ALS DE KATTEN VAN HUIS ZIJN GAAN DE MUIZEN DANSEN
Nog een Rob (15-10-2009 om 19:15)
@Jaap V .. Nee wij waren ook niet heilig. Maar als wij zoiets flikten, stond er ons thuis inderdaad iets te wachten. Zoiets deed je eens, maar nooit weer. Een flinke draai om je oren, een schop onder je kont en inderdaad een week huisarrest. Respect en dicipline hebben we er wel mee geleerd.
Jaap Vergeer (15-10-2009 om 12:02)
Straf niet in het wilde weg, straf met beleid., anders raak je deze kinderen juist kwijt. Alle kans dat ze door betrapt te zijn al heel erg gestraft zijn. De Halt straf is waarschijnlijk erg genoeg. Ze hoeven ook niet kapot gemaakt te worden toch? Waren we zelf vroeger heilig?
Cookie-instellingen beheren