Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reeks wapens ontdekt bij onwel geworden jongeman

Toegevoegd: 15-10-2009, 09.36 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De politie heeft woensdagavond van een onwel geworden jongeman meerdere messen en twee (nep)vuurwapens in beslag genomen.


De politie kwam de wapens op het spoor nadat rond 23.30 uur de melding binnen was gekomen dat zich bij de Postbrug in Kapelle een personenauto bevond met daarin een 21-jarige bestuurder uit de gemeente Kapelle die niet goed geworden was.

Toen de politie samen met de ambulancedienst ter plekke kwam, troffen zij de 21-jarige aan die vermoedelijk hartproblemen had. De man was in het gezelschap van een 16-jarige maat uit de gemeente Borsele. Deze stond naast de auto waar beide mannen ingezeten hadden.

Terwijl de ambulancemedewerkers zich over de 21-jarige ontfermden, vroegen de agenten of de 16-jarige jongen er bezwaar tegen had als hij gefouilleerd werd. Door de gezichtsuitdrukking en het gedrag van de jongeman ontstond het vermoeden dat deze drugs gebruikt had. Hij verklaarde dat hij dit liever niet wilde, omdat het messen op zak had.

Dit was voor de politie natuurlijk reden genoeg om de jongeman wèl te fouilleren. In totaal kwamen er vier messen uit zijn kleding tevoorschijn. Deze zijn door de agenten in beslag genomen. De agenten hebben ook de auto nog onderzocht en hieruit kwamen nog twee (nep)vuurwapens en een mes tevoorschijn. Ook troffen de agenten een doosje met een wit poeder daarin aan. Het poeder moet nog worden onderzocht.

De 21-jarige man is door de ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij aangehouden. Beide verdachten moeten nog worden verhoord, dat zal vandaag verder gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kou (16-10-2009 om 12:55)
Bart, Op grond van de "wet wapens en munitie" mag men een fouillering uitvoeren als er een vermoeden is van het overtreden van artikel uit deze wet, zoals het voorhanden hebben van messen etc. Daar hoeft men dus geen toestemming voor te geven.
Ditta (15-10-2009 om 20:03)
Wat worden de levens toch verwoest door die 'rotzooi'...!!! eentje met hartproblemen....en een 15 jarige!! die niet goed meer weet wat hij zegt..... en dat allemaal omdat de gebruiker denkt een ''beter'' leven te krijgen door drugs te gebruiken. Afschuwelijk.
Arjen (15-10-2009 om 18:14)
Wat triest voor deze jongens zeg, op die leeftijd al verpest. Hopen dat ze van deze verslaving afkomen, dan kunnen ze die wapens ook thuislaten.
Jan (15-10-2009 om 18:05)
Nuchter, zijn mensen ook niet veel veiliger.
Jan (15-10-2009 om 18:04)
Never nooit meer auto laten rijden. direct invorderen dat rijbewijs.
Patrick (15-10-2009 om 17:52)
Ik keur dit gedrag echt niet goed maar ik wil wel even zeggen dat verdovende middelen niet het zelfde effect hebben als zwaar onder invlied van drank............ rijbewijs afnemen zeker!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren