Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 64 km

Grote oefening in gevangenis Middelburg

Toegevoegd: 15-10-2009, 15.33 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is vanmiddag het startsein gegeven voor een grote oefening bij gevangenis Torentijd aan de Torentijdweg.


De oefening ging vanmiddag rond 15.00 uur van start. Zes teams van de Mobiele Eenheid waren naar de gevangenis gekomen omdat een grote groep gedetineerden in opstand was gekomen. Het Interne Bijstandsteam (IBT) van de gevangenis lukte het niet om de opstand de kop in te drukken en daarom werd de bijstand van de politie gevraagd. De ME'ers moesten samen met het IBT de orde en de rust in de inrichting herstellen.

Volgens Torentijd is een goede samenwerking met de Zeeuwse politie is noodzakelijk. "Wij bevinden ons als inrichting op een grote afstand van andere penitentiaire inrichtingen. Bij grote calamiteiten is de samenwerking met andere penitentiaire inrichtingen om die reden niet mogelijk en is hulp van de politie dus altijd vereist.

Vanavond wordt er verder geoefend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (17-10-2009 om 16:26)
Ha ha meer blauw op straat..... maar zo veel bedoelde ik nou ook weer niet.....
Undercoverlover (16-10-2009 om 22:22)
Ik deed mee als boefje..:D was super vet.. en gaf je zeker een kick.. Alles vloog rond.. uiteindelijk wel in de boeien geslagen..
. (16-10-2009 om 22:18)
Ik was erbij heb als boefje gespeeld bij de grote oefening:D
J.duden (16-10-2009 om 20:59)
Heb dr ook nog 2 jaar gezeten. In die tijd van van wezel. Joy riden met een lambo en toen een mat partij met die vissen. Dr waren toen ook altijd oefeningen maar het stelt niks voor. Schijn vertoon voor de buiten wereld terwijl in de werkelijkheid de gevangen de baas zijn. Pure geld verspillling
Marina (16-10-2009 om 19:27)
Me broer was 5 jaar geleden in deze gevangenis beland in de torentijd! Ik zie in die film oefeningen! het kan zijn voor demonstratie te geven op internet aan de bezoekers of zo,n beetje om te laten zien wat die gevangenis precies inhoud!
Unknown (16-10-2009 om 14:44)
@Anna: moet je blij om wezen ..
Cookie-instellingen beheren