Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Inbrekers slaan slag in Zeeland

Toegevoegd: 18-10-2009, 19.20 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Afgelopen weekend zijn er in Zeeland bijzonder veel inbraken gepleegd. In Middelburg is na een zoekslag een inbreker aangehouden.


In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan het Vinkenhof in Middelburg. De woning werd doorzocht en er werden enkele mobiele telefoons, sleutels, sieraden en kleding gestolen. De aarde van de gestolen goederen is onbekend.

Zaterdag rond 20.00 uur werd in een woning in de Klarenbeeklaan een insluiper overlopen door de bewoners. De bewoners hoorden gestommel in hun woning. Toen zij op onderzoek uitgingen betrapten zij een insluiper. Deze ging er met een laptop en een tas met persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's vandoor.

De inmiddels gewaarschuwde politie deed een zoekslag in de omgeving en zag op de Seissingel een man lopen die aan het signalement voldeed. Toen de man de politie zag, gooide hij de laptop weg en ging er vandoor. Hij werd even later in de tuin van een woning op de Seisweg aangehouden. Het bleek een 41-jarige Middelburger te zijn. De man is in verzekering gesteld.

Tussen zaterdag 19.00 en zondag 01.00 uur werd ingebroken in een woning in de Havelaarstraat in Colijnsplaat. Er werd een ruit geforceerd en de hele woning werd doorzocht. Er werden een laptop, enkele camera's en persoonlijke papieren weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is niet bekend.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er twee keer ingebroken in een woning in de Groene Kruisstraat in Wolphaartsdijk. De eerste keer was dit zaterdag tussen 08.30 en 21.00 uur. Toen werden uit de woning sieraden en een onbekend geldbedrag gestolen. Bij de tweede inbraak werd een dekbed gestolen.

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Meekrap in Krabbendijke. In de woning werden meerdere kasten doorzocht en er werden enkele tientallen euro's weggenomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op een parkeerterrein aan de Veerseweg drie personenauto's opengebroken. Uit alle auto's werd de radio gestolen. Ook op de Dampoortweg werd een auto opengebroken waaruit de radio werd weggenomen.

Zaterdag tussen 12.00 en 13.30 uur werden in een onbewaakt ogenblik uit de kassa van een winkel in de Weststraat in Aardenburg enkele honderden euro's gestolen. Door de politie zal een buurtonderzoek worden gehouden.

In een winkel op het Kerkplein in Yerseke werd zaterdag tussen 11.30 en 12.30 uur visgerei gestolen. Uit een vitrinekast werden twee zeemolens met een totale waarde van meer dan duizend euro weggenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lieke (19-10-2009 om 21:07)
Neem een hond! Een grote! Dan voel je je gelijk een stuk veiliger!
Hondje (19-10-2009 om 18:05)
Mensen neem een degelijke waakhond en niemand komt je hof op of bluf met een pas op de hond bordje doet ook wonderen
Pink (19-10-2009 om 11:14)
Ik voel me niet meer veilig in mijn eigen huis. Beveiligingsapparatuur aanschaffen dus
Tom (19-10-2009 om 09:29)
Mooi dat er nu een inbreker is aangehouden (nog een Middelburger ook en geen Pool of Roemeen)! Ik hoop dat er, als er nog meer inbraken plaats vinden, er meer aanhoudingen volgen.
Frank (19-10-2009 om 06:27)
Het is inderdaad weer flink de moeite helaas! Wij waren vorig jaar november slachtoffer en nu "het seizoen" weer begonnen is ga je toch weer wat minder zeker van huis. Zou inderdaad hogere prioriteit en meer inzet mogen zijn.
Cas (19-10-2009 om 00:59)
Zo dat is een behoorlijke lijst! Het gaat weer lekker hier in de buurt, hoop dat ze allemaal gepakt worden!!!!
Cookie-instellingen beheren