Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien, overdag ook perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man bekneld in aardappelrooier

Toegevoegd: 19-10-2009, 10.24 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
OVEZANDE - Op een akker in Ovezande is maandagmorgen iemand zwaargewond geraakt toen hij in een aardappelrooier terecht kwam.

Het ongeluk vond rond 09.40 uur plaats aan de Rietveldweg. De brandweer rukte met drie voertuigen uit om het slachtoffer, dat bekneld was komen te zitten, te bevrijden. Tijdens het rooien van de aardappelen liepen de rollen van de aardappelrooimachine vast door de vele vochtige grond. De bestuurder, een 22-jarige man uit de gemeente Borsele ging de rollen schoonmaken en de bestuurder van een ander landbouwvoertuig, een 28-jarige man uit dezelfde gemeente, schoot te hulp.

Deze man kwam met zijn hand klem te zitten tussen de loofrol en de mat om het loof te verwijderen. De hand zat zodanig vast dat de brandweer ter plaatse moest komen om de hand los te maken. Het slachtoffer kon rond 10.15 uur worden bevrijd. De 28-jarige is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De opgeroepen traumahelikopter uit Brugge is uiteindelijk niet meer ter plekke geweest.

De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freddy (20-10-2009 om 18:10)
Ik ben het helemaal met mark eens! jullie zeggen dat nu allemaal wel zo makkelijk, dat je eerst de machine uit moet zetten en bla. bla. bla. maar jullie weten niet eens wat er gebeurd is!
Ramon (20-10-2009 om 00:53)
Ik ken deze man persoonlijk en hij is altijd uiterst voorzichtig met alles dat uitgerekend hem dit moet over komen doet mij heel veel pijn. michel ik hoop dat je hand volledig weer herstelt groeten ramon meijer ook voor je familie heel veel sterkte namens mij
Mark (19-10-2009 om 21:59)
Je kan wel lezen dat er hier weinig mensen reageeren die in de landbouw werkzaam zijn. In iedergeval veel sterkte gewenst aan alle medewerkers van gebr van den dries uit sheerenhoek en fam!
Marina (19-10-2009 om 20:11)
Een hele bizarre gebeurtenis! De schrik zal er inzitten bij die man,die was gekneld door een aardappelrooier! Bedrijfsongevallen komen echt schrikwekkend voor! Meestal is een veiligheidsmaatregelen het beste optie die men besproken kunnen worden om het vreselijke ongeluk te kunnen voorkomen!
K (19-10-2009 om 17:38)
Ik ben het helemaal met piet eens, de fabriekant zet zelfs in zijn veiligheids instrukties dat de machiene volledig uitgeschakeld dient te zijn. als zo'n eigenwijze boer dat dan compleet negeert is het vragen om ongelukken
Gert (19-10-2009 om 16:56)
Echt heel erg. hopelijk valt alles nog een beetje mee. Bij ons ook aardapppels aan het rooien. Dan mag je blij zijn als alles zonder ongelukken verloopt. Sterkte voor fam.!!