Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

62 Sporters geevacueerd vanwege gaslek

Toegevoegd: 19-10-2009, 21.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zo'n 62 mensen zijn maandagavond geëvacueerd nadat in een sporthal in Middelburg een grote gaslekkage was ontstaan.

Het lek werd rond 20.15 uur opgemerkt door twaalf basketballende rolstoelers die zich in de hal bevonden. De spelers en vijftig mensen die buiten op de atletiekbaan aan het trainen waren, werden direct van het terrein geëvacueerd. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Er werden uit voorzorg diverse slagen uitgerold. Omstanders werden buiten de hekken van het complex gehouden.

De brandweer heeft een deur van de technische ruimte van het complex geforceerd om bij de hoofdaansluiting te komen. Deze is door de brandweer dichtgezet. Samen met medewerkers van energiebedrijf Delta zijn in en rond het gebouw metingen verricht. Daaruit bleek dat er een flinke concentratie gas aanwezig was. De brandweer is gestart met het ventileren van het pand.

De oorzaak van de lekkage is nog niet bekend. Geen van de aanwezige sporters raakte onwel. De meeste sporters zijn weer naar huis gegaan toen bleek dat de situatie wel eens enige tijd zou kunnen duren. Een training van de Roosevelt Academy werd om diezelfde reden geannuleerd. Het is nog onduidelijk of het complex morgen weer gebruikt kan worden.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750