Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Gewapende overval op Middelburgse woning

Toegevoegd: 22-10-2009, 18.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Woensdagavond hebben twee mannen een overval gepleegd op een woning aan het Smidsbolwerk.


De 63-jarige bewoner zat omstreeks 21.45 uur televisie te kijken toen er plots twee onbekende mannen zijn woning binnenkwamen via de niet afgesloten achterdeur. Eén van de mannen bedreigde de hoofdbewoner met een wapen terwijl de andere dader een laptop van tafel pakte. Na de diefstal gingen beide mannen er vandoor, vermoedelijk richting de Veersesingel.

Naar aanleiding van het opgegeven signalement van de daders werd door de politie een zoektocht gestart. Agenten zagen ter hoogte van het NS-station twee mannen lopen die een tas droegen. De mannen liepen het tunneltje in richting de Edelstenenbuurt.

De agenten gingen hen achterna om hen te controleren. Toen agenten hen aanriepen, zetten ze het op een lopen de Edelstenenbuurt in. Ter hoogte van de Granaat werd rond 22.30 uur één van de mannen aangehouden als mogelijke verdachte van de overval. Het bleek te gaan om een 18-jarige Middelburger. Agenten zagen dat door hem een tas in de bosjes legde. In deze tas zat de laptop die kort daarvoor was weggenomen bij de overval op de woning.

Door de politie is ter plaatse met behulp van een hond gezocht naar sporen. De politiehond spoorde ook het wapen op dat in de omgeving werd aangetroffen. De 18-jarige Middelburger is ingesloten in een politiecel in Torentijd voor verder onderzoek. Naar de andere overvaller is de politie nog op zoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MC_T (23-11-2009 om 22:22)
@ Edje Vrij late reactie. Maar kijk eens naar jezelf. Ik geef je gelijk: normen en waarden verloedering, respectloosheid. We worden met onze neus op de feiten gedrukt. De mens zou zich ten diepste moeten realiseren dat hij niet beter is dan een ander. Soms openbaart het zich gewoon wat duidelijker.
Pippa (25-10-2009 om 15:05)
Edje,je hebt gewoon gelijk de daders leven in dezelfde wereld als wij,de normen en waarden die je mee krijgt van thuis doen er erg veel toe maar wat als je dat niet geleerd bent? Deze mensen hebben her-opvoeding nodig ! En zo zijn er aardig veel.
Pluimpot (23-10-2009 om 21:39)
Goed werk! Kan de politie misschien hier ook eens een geanonimiseerd daderprofiel neerzetten? Wat voor persoon doet zoiets? Is het een blower, is het een Marokkaan? Moeten we nu allemaal de boel hermetisch afsluiten en met de buks klaar gaan zitten of lijkt dit een incident?
TT (23-10-2009 om 21:15)
De wereld word onveiliger en slechter,gevaarlijker voor ons allemaal...al dit nieuws is voor ons een voorbeeld om onze huizen,en spullen goed te beveiligen. Ik voel ergens een angst bij de mensen van deze reacties. Als we het nou is zien als een waarschuwing om onze goederen in de gaten te houden.
Edje (23-10-2009 om 17:34)
@ Tja: Dus volgens jou moet de politie eigenlijk alle criminaliteit aanpakken BEHALVE het kweken van wiet? Als jij nu eens stopt met blowen kun je misschien ook weer eens helder nadenken.....
Edje (23-10-2009 om 17:32)
@ Mc_t : Dus wij moeten er bij stil staan dat de daders in een andere wereld leven? Zij staan ook niet stil bij wat ze hun slachtoffers aandoen hoor! De wereld is voor iedereen gelijk. Het is het gebrek aan normen en waarden en het respect voor anderen wat hard achteruit gaat in deze wereld!
Cookie-instellingen beheren