Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 124 km

Kleine kinderen rijden alleen weg in trein

Toegevoegd: 23-10-2009, 19.13 uur
Door: Roland de Jong
KRABBENDIJKE - Enkele hulpvaardige burgers hebben er deze week voor gezorgd dat twee kleine kinderen weer werden herenigd met hun ouders.


De moeder stond maandagmorgen op het station in Krabbendijke te wachten op de trein. Haar twee kindjes van 9 maanden en 2 jaar oud zaten in de buggy. Het instappen in de trein leverde wat problemen op met de buggy en de moeder werd daarom geholpen door enkele hulpvaardige burgers.

Toen de buggy net in de trein stond, gingen plotseling de deuren dicht en stond de moeder nog op het perron. Ze zag de trein met haar twee kinderen wegrijden richting Goes.
 
 
Tijdens het aanrijden, kregen agenten de melding dat degenen die hadden geholpen bij het instappen zich hadden ontfermd over de kindjes en waren uitgestapt op het station in Kruiningen. Daar zou op de komst van de politie worden gewacht.

Op het station werden de twee kindjes, die enigszins overstuur waren, opgevangen door de agenten. Na enkele minuten kwam de gewaarschuwde vader al met de auto aangesneld waarna hij met zijn kinderen herenigd werd. Omdat hij zo blij en emotioneel was, heeft hij de jongen en het meisje die zich tijdelijk over de kinderen hadden ontfermd een beloning gegeven van 50 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Liliane (24-10-2009 om 17:07)
Een hele goede reactie van de tieners,grove fout van ns personeel.Niet laten afschepen jaar gratis rijden,maar schade vergoedeing is hier op zijn plaats
Francois (24-10-2009 om 15:38)
Zeker goed gereageerd, er zijn dus nog steeds mensen die zich ontfermen over hun medemens. Afgelopen zondag richting Disney, onderweg een ongeval, auto over de kop maar nog geen hulpdiensten TP. Burgers trekken een geel hesje aan en seinen met hun lichten het achteropkomende verkeer. Super!!
Ton (24-10-2009 om 15:12)
Wauw, wat goed van die jongen en dat meisje, hulde! :) De NS zou zich moeten schamen.
Piet (24-10-2009 om 11:07)
@Kees --> Ambtenarij?? De NS is een private onderneming. Daarnaast: Als je er niet bij bent geweest is het makkelijk oordelen.
Irma morauw (24-10-2009 om 09:25)
Wat gaan we in het vervolg nou doen als we met kleine kinderen in een buggy met de trein mee moeten? Buggy op je nek met kinderen en al ,en zo vlug mogelijk in de trein springen?
Kees (23-10-2009 om 23:48)
Een schadevergoedingvan min. €1000 door de NS zou een klein excuus kunnen zijn. Dit was weer een knap staaltje amtenaarij?? Hopelijk houden de kinderen er niets van over.
Cookie-instellingen beheren