Weerbericht:
Veel zon, morgen enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Lekkage gevaarlijke stof Terneuzen

Toegevoegd: 24-10-2009, 19.39 uur
Lekkage gevaarlijke stof Terneuzen
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De brandweer van Terneuzen is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgerukt voor een melding van een vrijkomende gevaarlijke stof.

Een voorbijganger merkte rond 00.25 uur op dat er een lekkage was opgetreden in een stikstoftank op het terrein van Dethon aan de Haarmanweg. Diverse brandweervoertuigen uit Terneuzen, Sas van Gent en Axel rukten uit om het incident te bestrijden.

Ter plekke bleek een afsluiter open te staan. Twee brandweerlieden in gaspak hebben de afsluiter dichtgedraaid en zo de situatie weer onder controle gebracht. Binnen drie kwartier waren de brandweerploegen weer terug op de kazernes.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (30-11-2009 om 09:33)
Ze mogen die tank beter kontroleren zelf geld gebeuren zo ongeluken
Bennie (26-10-2009 om 12:00)
U heb gelijk wat de protocollen voor schrijven, maar waarom dan niet bij alle hulpdiensten? Er was er maar een die met sirene reed.
Arie (26-10-2009 om 00:03)
@ Ard: Neem jij maar eens een paar flinke teugen met stikstof.Je zal dan niet veel zuurstof meer ik je bloed hebben en je bent reddeloos verloren.
Antonio (25-10-2009 om 22:13)
Na een melding wordt er volgens protocollen gealarmeerd. In deze protocollen staan o.a. prioriteiten. De prioriteiten zijn omschreven in de wet.
Ard (25-10-2009 om 21:49)
Gaspakken ingezet voor een stikstoflekkage? Mh gezien het kookpunt ver beneden het nulpunt zou ik dat niet doen, kunnen die pakken niet echt tegen. stikstof, dat ademen we toch continue in?? 78% ofzo? Dat moet wel een enorme lakkage geweest zijn...
Ard (25-10-2009 om 21:46)
Bennie, je hebt gelijk, met loeiende sirens is vaak overbodig, brandweermensen worden in hun opleiding geleerd dat het verzekeringstechnisch eenmaal verplicht is. van het moment dat men weg rijdt tot plaats incident moet men de sirenes in combinatie met blauw blauw akoestische signalen gebruiken..