Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

Joyrider rijdt 70km per uur te hard

Toegevoegd: 26-10-2009, 14.51 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De politie heeft maandag op de Spaartweg in Kapelle een 17-jarige jongen opgepakt wegens joyriding.


De jongen reed rond 01.10 uur in een personenauto waarin tevens een 15-jarige jongen uit dezelfde gemeente zat. De politie zag hem even daarvoor ter hoogte van de rotonde Noordweg in Kapelle rijden en wilde de auto controleren. De automobilist reed echter de bebouwde kom in, de Ooststraat op.

Toen de politie achter de auto aanreed, verhoogde hij zijn snelheid tot ongeveer 100 kilometer per uur, in plaats van de toegestane 30 kilometer per uur. De jongeman reageerde niet op het stopteken van de politie. Bij het kruispunt Spaartweg / Weelmeet stopte de bestuurder.

De jongen was uiteraard niet in het bezit van een rijbewijs. De auto stond op naam van een familielid. De jeugdige automobilist werd aangehouden en er werd proces-verbaal opgemaakt. Ook moest hij zijn bromfietsrijbewijs inleveren. De auto werd in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (26-10-2009 om 17:07)
Die jongen reed geen 70 te hard maar 100 te hard want hij mocht niet rijden dus moet je alles toe rekenen. Ja wat moet je hem nu voor straf geven.
G.Jobse (26-10-2009 om 15:47)
Goed op getreden! Moeten veel meer niet alleen Rijbewijs innemen, maar ook het voertuig in beslag nemen, doet meestal meer zeer. Er rijden tientallen rond terwijl het rijbewijs is ingenomen en later [soms] weer gepakt worden in hetzelfde voertuig! Groet,G/Jobse
Cookie-instellingen beheren