Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Acht poederbrieven bezorgd

Toegevoegd: 04-11-2009, 13.35 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij de politiebureaus in Goes, Hulst, Zierikzee, Terneuzen, Vlissingen, Middelburg, Heinkenszand en Oostburg zijn vanmiddag poederbrieven bezorgd. Dat heeft de politie bevestigd.


De politie, brandweer en ambulancedienst zijn ter plaatse. De gebouwen werden niet ontruimd. Wel werden de ruimtes waar brieven waren geopend veilig gesteld. De politiebureaus in Terneuzen en Hulst zijn gesloten. De bureaus Oostburg, Middelburg, Serooskerke, Goes en Zierikzee zijn telefonisch bereikbaar. Het politiebureau in Tholen is, zoals gebruikelijk, al sinds 13.00 uur gesloten.
 
Volgens de politie moet onderzoek uitwijzen wat voor poeder er in de brieven zat. De brieven zijn overgebracht naar een landelijk onderzoeksinstituut. Wanneer er uitsluitsel komt over de stof is niet bekend. Volgens politiewoordvoerder Mirja Vis heeft er vooralsnog niemand gezondheidsproblemen gekregen door het poeder.
  
In oktober en november 2001 werden in de VS een aantal brieven met het zogeheten antrax aan personen en instanties gestuurd, die bij het openmaken vrij kwamen en leidden tot 22 besmettingen die 5 slachtoffers eisten. Sinds die tijd werden ook in Nederland met enige regelmaat poederbrieven bezorgd. Ook bij Delta in Middelburg en Pabo in Walsoorden werden brieven bezorgd. Altijd ging het om loze meldingen; er zat geen schadelijke stof in de brieven.
 
Zie ook:
- Poederbrieven veiliggsteld (04-11-2009)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Domeniek Wauters (4-11-2009 om 17:40)
Sirene nee dat niet maar wel politie en brandweer rond het politiebureau
Ricardan (4-11-2009 om 17:38)
De oliebollen komen later.....
O.winkelman (4-11-2009 om 17:22)
Vast een reactie op het programma van peter r.. Ze zijn niet allemaal zo.. maar teveel wel
ACE (4-11-2009 om 17:20)
Poeder? Zeer ouderwets. Helemaal uit. Volgesnoten papieren zakdoekjes, met griepvirus, da's de nieuwe hipe. In gesloten bubble enveloppe, anders is het effect reeds vroegtijdig verdwenen.
Jeroen (4-11-2009 om 17:13)
Ook in deze situatie is weer het spreekwoord "er lopen meer gekken buiten de hekken dan binnen de hekken" van toepassing. De meest zielige figuren die te weinig aandacht krijgen proberen op deze manier ons van hun nutteloze bestaan in kennis te stellen. Oppakken en laat ze alle kosten maar betalen.
Vlissinger (4-11-2009 om 17:12)
En het bureau in vlissigen? zou fijn zijn als ik dat kon bereiken, is nogal vaak nodig als je hier woont
Cookie-instellingen beheren