Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht poederbrieven bezorgd

Toegevoegd: 04-11-2009, 13.35 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij de politiebureaus in Goes, Hulst, Zierikzee, Terneuzen, Vlissingen, Middelburg, Heinkenszand en Oostburg zijn vanmiddag poederbrieven bezorgd. Dat heeft de politie bevestigd.


De politie, brandweer en ambulancedienst zijn ter plaatse. De gebouwen werden niet ontruimd. Wel werden de ruimtes waar brieven waren geopend veilig gesteld. De politiebureaus in Terneuzen en Hulst zijn gesloten. De bureaus Oostburg, Middelburg, Serooskerke, Goes en Zierikzee zijn telefonisch bereikbaar. Het politiebureau in Tholen is, zoals gebruikelijk, al sinds 13.00 uur gesloten.
 
Volgens de politie moet onderzoek uitwijzen wat voor poeder er in de brieven zat. De brieven zijn overgebracht naar een landelijk onderzoeksinstituut. Wanneer er uitsluitsel komt over de stof is niet bekend. Volgens politiewoordvoerder Mirja Vis heeft er vooralsnog niemand gezondheidsproblemen gekregen door het poeder.
  
In oktober en november 2001 werden in de VS een aantal brieven met het zogeheten antrax aan personen en instanties gestuurd, die bij het openmaken vrij kwamen en leidden tot 22 besmettingen die 5 slachtoffers eisten. Sinds die tijd werden ook in Nederland met enige regelmaat poederbrieven bezorgd. Ook bij Delta in Middelburg en Pabo in Walsoorden werden brieven bezorgd. Altijd ging het om loze meldingen; er zat geen schadelijke stof in de brieven.
 
Zie ook:
- Poederbrieven veiliggsteld (04-11-2009)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (5-11-2009 om 17:13)
Ace wat goed zeg echt het hype griepvirus in een bubbeltjes envelop,schitterend! hahaha!
Tomtomsnow (4-11-2009 om 22:52)
Vandaag een nieuwe korpschef geinstaleerd voor zeeland zou de vertrekkende een welkomstgrap hebben uitgehaald?
Appeltaart (4-11-2009 om 20:25)
Zonde van de postzegels
@ jean paul (4-11-2009 om 19:05)
Er hoeft helemaal niemand over worden ingelicht alles kan zo worden meegelezen via de monitor en piepers ik zelf heb ook alles mee gelezen en kan alles zo achterhalen;)
Jan (4-11-2009 om 18:41)
@ Vlissinger: je kan gewoon 0900 8844 bellen voor je vragen of niet spoedeisende hulp en 112 voor dringende hulp. Dat het bureau dicht zou zijn betekent niet dat de agenten ook lekker naar huis gaan.. Overigens is 't bureau in Vlissingen gewoon open
Jacq (4-11-2009 om 18:22)
@Wakker: Ja Wakker dat was ook mijn eerste ingeving toen ik dit las hahaha
Cookie-instellingen beheren