Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 55 km

Brandweer redt paard uit sloot

Toegevoegd: 05-11-2009, 23.07 uur
Door: Roland de Jong
'S-HEERENHOEK - Het brandweerkorps van Borsele is donderdagmorgen met meerdere voertuigen uitgerukt om een paard te redden.
 
Het onfortuinlijke dier was rond 10.25 uur door nog onbekende oorzaak in een sloot terecht gekomen nabij de Werrilaan. Brandweerploegen uit Borssele werden opgeroepen om het dier weer op de kant te trekken.
 
Binnen een half uur stond het paard weer op het droge. Voor zover bekend maakt het dier het naar omstandigheden goed.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vds (10-11-2009 om 20:44)
Met het paard wat trouwens een veulen is van ong 7mnd oud gaat t prima. De paarden/pony's hebben daar een prima stal en prikkeldraad is daar zeker niet te vinden. Het veulen in kwestie was uitgebroken en over een pad tussen een aantal weilanden naar de sloot gerend en erin gevallen.
Wijfie (8-11-2009 om 00:12)
Oja en het paard hoeft ook niet uit de sloot te drinken want hij heeft een waterbak. Dus niet te vroeg oordelen....
Wijfie (8-11-2009 om 00:08)
Prikkeldraad is levensgevaarlijk voor paarden!Als ze er verstrikt in raken kunnen ze ernstig gewond raken of nog erger. Met de omheining was niks mis. En hoe goed, mooi of stevig die ook is,een paard kan er overheen,doorheen of zelfs onderdoor.
Brandweervrouw (7-11-2009 om 22:26)
Dit is weer eens wat anders dan een vuurtje blussen.Leuk toch voor de brandweermannen?!Hier kunnen ze niet voor oefenen,voor blussen wel.
Marina (7-11-2009 om 14:57)
Er zal een grote hek met prikkeldraad moeten staan dichtbij de sloot,om te voorkomen dat het vee ongelukken kunnen krijgen! Behalve alleen het paard ook bv kinderen! gelukkig is het paard op tijd gered maar het had beter nog kunnen voorkomen!
Ik (7-11-2009 om 03:03)
Hoe kun je nou weten of de omheining niet goed was of de omheining niet goed was staat niet in het bericht dus je moet niet zo van de toren roepen als je er niet bij geweest bent!!!!!!!!