Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 48 km

Arrestaties bij controle softdrugstoerisme

Toegevoegd: 06-11-2009, 15.03 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft donderdag in totaal acht personen aangehouden tijdens een controle tegen het softdrugstoerisme in Zeeuws-Vlaanderen.


Tijdens deze zogeheten A.S.O.S.-controle (Aanpak Structurele Overlast Softdrugs) werd onder meer gecontroleerd in Terneuzen in Breskens. In Terneuzen werden zeven mensen opgepakt, in Breskens ging het om één persoon.
 
De acht waren allen in het bezit van softdrugs. Eén man werd aangehouden in het kader van de vreemdelingenwet. Deze man is ingesloten in Torentijd. In totaal werden er 3 joints en 30,5 gram hennep in beslag genomen.
 
 
Alle personen die drugs bij zich hadden welke voor uitvoer bestemd waren kregen in nauwe samenwerking met het openbaar ministerie in Middelburg een boete opgelegd van 300 euro. Mensen werden ook beboet bij hoeveelheden onder de 5 gram.

De boetes werden, op één na, allemaal betaald. Van de persoon die de boete niet kon betalen werd zijn auto in beslag genomen. Wanneer deze persoon de boete voldoet krijgt hij zijn auto weer terug.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ecol (7-11-2009 om 17:13)
Degene die zo fel reageren op dit item,moeten ook eens na gaan denken over het feit van de overlast die veroorzaakt wordt door dronken jongeren, in het weekeind ,dat is pas echte overlast,loop nou niet te zeuren over een paar gram wiet en steek de hand is in eigen boezem,
Lau (7-11-2009 om 12:07)
Meeste reacties hier gaan helemaal nergens over. Mensen die hier hun wietje komen kopen. Laat ze toch!!! Bij structurele overlast inderdaad optreden. Zag laatst een "betere" burger uit de samenleving uit de shop komen. Kan op zijn gemak zijn gang gaan. Burocratie?
Valk (7-11-2009 om 08:29)
Mooi zo ! structurele aanpak. Van die auto is helemaal geweldig ..die zullen de volgende keer een andere route nemen want hun verslaving is ook structureel in gebruik .. Maar één oplossing aanpakken.aanpakken, aanpakken. En laat nu niemand zeggen dat ze kwamen winkelen ;-))
Evert (7-11-2009 om 02:40)
Ja idd zo raak je hun in hun portomonee zo komen ze later in jou portomonee ben je niet blij mee dit werkt niet laat die mensen hun jointje roken zoals een ander zn pilsje wil drinken of sigaar wil roken
Ternose (6-11-2009 om 22:16)
Zo raak je ze in hun portemonnee, hebben ze weinig zin om terug te komen.
TT (6-11-2009 om 18:23)
Laat ze is in Zzee controleren,kunnen ze flink wat verdienen. moeten ze wel bij de Beuze beginnen met controleren,neem dan gelijk die gasten mee sluit ze op of verban ze uit Zierikzee. Is het ook is een keer opgeruimd. Verban gewoon al die drusgebruikers naar 'n plek ver buiten een stad of dorp.
Cookie-instellingen beheren