Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

'Jongens pleegden overval niet'

Toegevoegd: 09-11-2009, 14.09 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De vier minderjarige jongens die zijn opgepakt in verband met de overval op een cafetaria aan de Geraniumstraat in Terneuzen hebben daar niets mee te maken. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.


De vier jongens, één van 13-jaar oud en drie van 14 jaar oud en allen afkomstig uit Terneuzen, werden vrijdagavond en zaterdagochtend aangehouden nadat rond 21.00 uur snackbar 'De bloemenbuurt' was overvallen. Tijdens de overval werd een vrouw die aan het werk was in de horecagelegenheid bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. 

De jongens werden in verzekering gesteld, maar konden zondag weer worden vrijgelaten omdat bleek dat ze niets met de zaak te maken hadden. De politie had de jongens aangehouden omdat zij wegrenden bij het zien van agenten. Ze bleken echter niet te zijn weggerend omdat ze betrokken waren bij de overval, maar omdat zij baldadig waren geweest.
 
De echte dader(s) is/zijn dus nog voortvluchtig.
 
Zie ook:
- Vier jongens opgepakt voor overval Terneuzen (07-11-2009)
- Overval op cafetaria in Terneuzen (06-11-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anna (9-11-2009 om 15:40)
Tegenwoordig moet je al wegrennen als jeje legitimatie pas bent vergeten mee te nemen, stel je voor dat je word aan gehouden,
Jesse (9-11-2009 om 15:10)
Ja inderdaad waren er weer veel bekrompen zeeuwen die snel een oordeel klaar hadden. Zonder kennis vam zaken lopen bleren lijkt wilders wel,of cda.....maar die hebben nog boek die verteld hoe het moet. Diegene zonder zonde werpe de eerste steen. En er waren er veel met een steen geheugenverlies?
Erik (9-11-2009 om 14:54)
Natuurlijk, voor de betrokken jongens is het vervelend dat ze even vast hebben gezeten. Maar aan de andere kant, als je wegrent omdat je iets (onschuldigs) hebt uitgevreten. De politie kan aan je neus niet zien of je een overval hebt gepleegd of een vuilnisbak hebt omgeduwd. Beetje eigen schuld ;-)
Tinus (9-11-2009 om 14:41)
Chapeau! Laat iedereen die zo voortvarend op de vorige berichten betreffende deze zaak heeft gereageerd er zijn les uit trekken: in Nederland is men onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Wat zijn we toch met z'n allen een bekrompen volkje, bah!
Cookie-instellingen beheren