Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Duwboot in problemen op Westerschelde

Toegevoegd: 20-01-2006, 22.57 uur
Door: BN/DeStem

HANSWEERT -– Een duwbakcombinatie is gisterochtend even na tien uur op de Westerschelde bij Hansweert in de problemen gekomen.

De duwboot van de duwbakcombinatie, de IJsselmeer, kon niet meer voor- of achteruit. De schipper dacht zijn schroef verloren te hebben. Het schip was een week eerder op een werf onder handen genomen.

Bergingsbedrijf Polderman uit Hansweert schoot te hulp met de sleper Bravo en wist de combinatie met twee duwbakken (geladen met cokes en grond) naar de voorhaven van Hansweert te brengen.

Het transport raakte daarbij door de stroming nog even de havendam. Een duikonderzoek wees later uit dat de schroef nog aan de duwboot vastzat. Een elektrische storing in de schroefkoppeling bleek de oorzaak van de problemen.

De duwbakcombinatie was onderweg van Antwerpen naar Terneuzen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren