Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 34 km

Aanhoudingen voor bezit hennep

Toegevoegd: 11-11-2009, 23.13 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Op het Veerplein in Breskens is woensdag omstreeks 13.30 uur een 28-jarige man uit Sint Machiels (B) aangehouden.


De man was in Vlissingen aan shoppen geweest en had daar 12,8 gram hennep gekocht. Even later, werd op de N675 bij Groede een 30-jarige automobilist uit Brugge (B) aangehouden. Ook deze man kwam vanuit Vlissingen en was in het bezit van 3 gram hennep.

Beide mannen deden afstand van de softdrugs en zij kregen een bekeuring van enkele honderden euro's.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edje (13-11-2009 om 02:00)
Wederom een pracht voorbeeld van het halfslachtige nederlandse drugsbeleid. OF je maakt het legaal, OF het is verboden. Gedogen slaat nergens op. Snap dus ook niet dat die met 3 gram aangehouden wordt als je kijkt naar de richtlijnen van het gedoog beleid....
Francois (12-11-2009 om 23:52)
Het gebruik in de coffershop is "gelegaliseerd" maar het bezit tot 5 gram wordt gedoogd. Ik vond het vreemd dat er bij 3 gram toch verbaal word opgemaakt. Het kan idd zijn dat er andere afspraken zijn met het OM in Zld. Een claxon moet altijd werken, het kan je leven redden!
Inderdaad (12-11-2009 om 13:08)
Inderdaad lekker belangrijk, net als controleren of de claxon het wel doet. Wanneer gebruik je nu je claxon? En test je die dan elke dag voor je je auto start..
Cyb (12-11-2009 om 11:59)
Er mag alleen softdrugs aan de lokale bevolking worden verkocht. Bij buitenlanders word het gezien als smokkel als ik me niet vergis. Neemt niet weg dat ik ook vind dat ze beter achter echte boeven aangaan.
Jaap vergeer (12-11-2009 om 10:47)
Het wordt toch de hoogste tijd dat de prioriteiten bij justitie eens verlegd wordt. Die Belg met 3 gram softdrugs is toch feitelijk helemaal niet strafbaar? Daar wordt misbruik gemaakt van een maas in de wet die het vervoer van drugs strafbaar stelt. Dat is dus imho zwart politiewerk. vals!
Arno (12-11-2009 om 10:24)
Een verwrongen en bettutelend beleid heeft dit tot gevolg.daarom geef ik Fred dus ook helemaal gelijk! politie doe werk waarvoor je bent opgeleid en ga niet stiekum achter een muurtje staan wachten of er mogelijk een bezitter van 3 gram softdrugs passeert.
Cookie-instellingen beheren