Weerbericht:
Af en toe zon en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Jeugdbrandweer toets eigen vaardigheid

Toegevoegd: 15-11-2009, 18.51 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOSTERLAND - Zaterdag is in competitieverband de onderlinge vaardigheid getoetst tussen de Zeeuwse jeugdbrandweerkorpsen.


De vaardigheid werd getoetst in de klasse junioren (11 t/m 15 jaar) Lage druk en klasse aspiranten (16 t/m 18 jaar) Hoge Druk.

De junioren hadden een opdracht waarbij brand was uitgebroken in een constructie bedrijf op het industrieterrein, waarbij de nadruk lag op een slachtoffer achter een brandhaard en aandacht voor gevaarlijke stoffen. Een pittige opdracht die door alle ploegen op een hoog niveau werd volbracht. Uiteindelijk waren hier de junioren van Westerschouwen de beste, gevolgd door Bruinisse, Goes 2, Goes 1, St Philipsland, Veere 1, Vlissingen en Veere 2.

De aspiranten hadden een brandmelding in een woonhuis van de gereformeerde gemeente op de Sint Joostdijk in Oosterland. Bij aankomst werden de ploegen direct geconfronteerd met een slachtoffer met brandwonden en de mededeling dat er nog een persoon binnen was. Het bijzondere aan dit slachtoffer was dat deze van hoge leeftijd is en aan het zuurstof in een rolstoel zit. De brand zelf was een keukenbrand met een uitbreiding naar de bovenverdieping. Ook hier was de jeugd van Westerschouwen 1 degene met de beste uitvoering, gevolgd door Westerschouwen 2, Veere, Goes, Vlissingen, Bruinisse en St Philipsland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kjeld Crucq (15-11-2009 om 22:29)
Alle ploegen gefeliciteerd met de prestaties. Zo zal Zeeland volgend jaar zeker weer goed vertegenwoordigd worden op de landelijke wedstrijden.
Cookie-instellingen beheren