Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Gewonden bij ernstig ongeval Zeelandbrug

Toegevoegd: 18-11-2009, 18.54 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De grote zoekactie naar een vermiste bij het ernstige ongeval op de Zeelandbrug bij Zierikzee is gestopt. Volgens de politie is er sprake van een misverstand.
 
Volgens de politie heeft zich op de brug een botsing voorgedaan tussen een motor, een brommer en een wielrenner. Aanvankelijk werd gemeld dat een betrokkene van de brug zou zijn gevallen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De zoekactie, waaraan diverse boten en duikteams deelnamen, werd zodoende gestopt.


Er zijn in totaal drie gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van de betrokkenen, een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen Duiveland, verklaarde tegen de politie dat hij over de brug reed en ineens iets donkers op de weg zag liggen. Dat bleek later een motorfiets te zijn. Hier is de jongen overheen gereden, hij is door de lucht gevlogen en enige meters later op het fietspad beland.
 
De jongen zag een persoon op het wegdek liggen en één man in verwarde toestand op het fietspad staan. Hij heeft direct 112 gebeld. De persoon die op de weg lag betrof een 55-jarige wielrenner uit de gemeente Borsele. De verwarde man bleek een 24-jarige motorrijder uit de gemeente Goes. De wielrenner is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.  De bromfietser is door een ambulance overgebracht naar de huisartsenpost, hij kon na behandeling weer naar huis.

De brug was lange tijd gestremd. De toedracht van het ongeval is in het geheel nog niet duidelijk. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat vandaag weer verder met het onderzoek. Hiertoe zal het fietspad op de brug vandaag ook nog enige tijd afgesloten worden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (19-11-2009 om 08:41)
Als er echt een motorrijder bij was,wat moet die op het fietspad?
Dijk (19-11-2009 om 00:42)
Hoe komt een Motor op het fietspad terecht?
Anoniem (19-11-2009 om 00:42)
Wat heeft een motorrijder op het fietspad te zoeken?
Mr knowhow (19-11-2009 om 00:35)
Betrokkenen: een fietser een brommer en een motor. Wat doet een motor in hemelsnaam op het fietspad van de zeelandbrug? Maar zo te zien dus 3 racers op een fietspad met harde windstoten, tjah dat gaat gewoon fout.
Wendy (18-11-2009 om 23:26)
Lieve natas.... Hoop dat alles goed komt met mark!! ik ben er voor je dat weet je!!!! MArk en andere gewonden heel veel sterkte!!!
Buitenstaander (18-11-2009 om 23:26)
Beste mensen wat doet een motor op het fietspad? en zonder kentekenplaat en verzekering misschien? Waarschijnlijk een bestuuder die het niet zo nauw neemt met de verkeerregels en bevangen van roekeloosheid. Zou dat niet de oorzaak kunnen zijn ? Sterkte voor de slachtoffers
Cookie-instellingen beheren