Weerbericht:
Bewolkt, regen en sneeuw. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Gewonden bij ernstig ongeval Zeelandbrug

Toegevoegd: 18-11-2009, 18.54 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De grote zoekactie naar een vermiste bij het ernstige ongeval op de Zeelandbrug bij Zierikzee is gestopt. Volgens de politie is er sprake van een misverstand.
 
Volgens de politie heeft zich op de brug een botsing voorgedaan tussen een motor, een brommer en een wielrenner. Aanvankelijk werd gemeld dat een betrokkene van de brug zou zijn gevallen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De zoekactie, waaraan diverse boten en duikteams deelnamen, werd zodoende gestopt.


Er zijn in totaal drie gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van de betrokkenen, een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen Duiveland, verklaarde tegen de politie dat hij over de brug reed en ineens iets donkers op de weg zag liggen. Dat bleek later een motorfiets te zijn. Hier is de jongen overheen gereden, hij is door de lucht gevlogen en enige meters later op het fietspad beland.
 
De jongen zag een persoon op het wegdek liggen en één man in verwarde toestand op het fietspad staan. Hij heeft direct 112 gebeld. De persoon die op de weg lag betrof een 55-jarige wielrenner uit de gemeente Borsele. De verwarde man bleek een 24-jarige motorrijder uit de gemeente Goes. De wielrenner is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.  De bromfietser is door een ambulance overgebracht naar de huisartsenpost, hij kon na behandeling weer naar huis.

De brug was lange tijd gestremd. De toedracht van het ongeval is in het geheel nog niet duidelijk. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat vandaag weer verder met het onderzoek. Hiertoe zal het fietspad op de brug vandaag ook nog enige tijd afgesloten worden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emile janse (24-11-2009 om 20:00)
Hoi Mark, goed van je dat je hierop reageert. Mensen die zo kort door de bocht reageren, zijn geen cent waard. Hoop dat iedereen eens nadenkt voor ze een reactie geven. Iedere betrokkene beterschap. bennie wijs.
Liever anoniem (24-11-2009 om 06:31)
Beste Mark, knap van je dat je hier een reactie geeft, dat mag gezegd worden. Het is naar om te lezen dat iedereen er een mening over heeft. Ik wens jou heel veel sterkte met herstellen en verwerken en de fietser en brommerrijder ook heel veel sterkte. Maar hoe kom je nou op het fietspad man?!
Mark (22-11-2009 om 22:21)
Ik ben de motorrijder. Aan mijn verwondingen te zien ben ik letterlijk over de betonnen reling gevallen. Heb een gebroken hand een gebroken rugge wervel en een zwelling waar je u tegen zegt. Als de fietser bij is zoek ik gelijk contact met hem en wens ook de brommerrijder het sterkste.
M. (22-11-2009 om 20:26)
Wat hebben veel mensen meteen een mening klaar. Dat terwijl ze het fijne er niet van weten. Dus mensen denk eerst is na voor je iets zegt.
Martin Boetvoet (21-11-2009 om 19:17)
Ja, een vreselijk ongeval vind ik. Zo moeten de Zeelandbrug veiliger maken, of een tunnel. Als er maar iets aangedaan wordt. Sterkte voor alle familie en betrokkenen. Martin Boetvoet
MotoRob (21-11-2009 om 16:45)
Sterkte voor alle betrokkenen.
Cookie-instellingen beheren