Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Ook horeca Middelburg wapenvrij

Toegevoegd: 19-11-2009, 21.21 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Burgemeester Schouwenaar van Middelburg heeft vanavond het project 'Middelburg loopt wapenvrij' uitgebreid naar de horeca.
 
Uit landelijk onderzoek is gebleken dat op scholen vijf procent van de leerlingen rondloopt met een wapen. In het uitgaansleven neemt zelfs dertig procent een wapen mee. Volgens Martin Vogel van de politie Middelburg is het niet zo dat er in Middelburg sprake is van een wapenprobleem, maar is het wel goed om aandacht te schenken aan het bezit van wapens.
 
Een wapeninleveractie door middel van wapenkluizen op de Middelburgse middelbare scholen in de afgelopen twee weken heeft in totaal 17 wapens opgeleverd. Het ging onder meer om alarmpistolen, een balletjespistool en een vlindermes. Vanavond heeft de gemeente samen met de politie en horeca-ondernemers contracten gesloten om bij in totaal vier cafe's wapenkluizen te installeren. Mensen kunnen hier anoniem hun wapens inleveren.
 
Het komende jaar gaat de politie ook extra letten op wapenbezit. Ook komen er gerichte controles om op wapenbezit te controleren.
 
Zie ook:
- Middelburgse jongeren leveren wapens in (16-11-2009)
Middelburg Loopt Wapenvrij van start (03-11-2009)

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fruithapje (19-11-2009 om 23:03)
Lees ik het goed of lees ik het niet goed... maar moet je dus eerst je wapen mee naar het café nemen, langs de beveiliging smokkelen, om hem vervolgens in de kluis te deponeren ? vreemde gang van zaken....
Cookie-instellingen beheren