Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 182 km

Kitesurfer omgekomen door windvlaag

Toegevoegd: 22-11-2009, 12.11 uur
Kitesurfer omgekomen door windvlaag
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Op het strand van Burgh-Haamstede is zondagochtend een kitesurfer om het leven gekomen.
 
De 23-jarige man uit het Belgische Tervuren was rond 09.45 uur op het strand nabij de overgang Vuurtorenpad door een harde windvlaag gegrepen. Hij belandde op het strand en kwam daar in botsing met een paalhoofd.
 
De traumahelikopter en de ambulancedienst werden opgeroepen om het slachtoffer te helpen, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is met een strandjeep van het strand gehaald en overgebracht naar het mortuarium in Zierikzee.
 
Het KNMI heeft voor vanmiddag en vanavond een waarschuwing gegeven voor zware windstoten met een kracht tot ongeveer 90 kilometer per uur.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (23-11-2009 om 18:16)
Deze dag hebben veel kite en windsurfers genoten van deze harde wind. Maar mede door de windstoten was het zwaar werken, ook voor de geoefende mensen. Dit waren echter geen omstandigheden voor beginners en al helemaal niet om op strand te vliegeren. Helaas met een tragisch ongeval tot gevolg RIP
Yvette (23-11-2009 om 10:45)
Veel sterkte voor de nabestaanden, het is vreselijk om iemand te verliezen. Kanttekening van mijn kant: gister is er de hele dag op workum gevaren, waar geen heftige windstoten zijn geweest en geen ongelukken hebben voorgedaan.
Nico (23-11-2009 om 10:31)
Het is triest wat er hier gebeurd is en mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Echter een opmerking in dit gebied is het ten strengste verboden om te kitesurfen in verband met de drukte in het zomerseizoen en de palenrijen.
Kees (22-11-2009 om 19:57)
Mijn deelneming aan nabestaanden en vrienden van de omgekomen man, dit wenst men uiteraard niemand toe. Ik wil echter wel de kanttekening plaatsen dat veel kitesurfers gestelde regels t.a.v. de eigen veiligheid maar ook van anderen overtreden en dit dus zal blijven leiden tot ernstige ongevallen.
Joost (22-11-2009 om 17:37)
Vreselijk dat zoiets gebeurd.voor andere surfers, let toch in vredesnaam op weerberichten om dit soort ongelukken te voorkomen.
Bianca (22-11-2009 om 17:27)
Gecondoleerd met dit grote verlies
Cookie-instellingen beheren