Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 23 km

Overvalteams verlichting weer op pad

Toegevoegd: 23-11-2009, 09.03 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Vanaf vandaag gaan weer overvalteams op pad om mensen te wijzen op het nut van het voeren van de juiste fietsverlichting. Mensen die goede verlichting voeren krijgen een kanskaart om mee te dingen naar een prijs.
 
De actie is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF). Volgens de organisatie rijden fietsers nog vedel te vaak zonder licht. "Zonder goede verlichting kan het rijden in het donker een onaangenaam avontuur worden. Niet alleen voor fietsers zelf, maar ook voor overige verkeersdeelnemers. In het meest ongelukkige scenario schiet het leven als in een film aan je voorbij."
 
Fietser die de juiste verlichting voeren maken dit jaar kans op een ander en meer veilig avontuur in het donker: een home cinemaset of een bezoek aan de bioscoop voor twee personen. “Op die manier kunnen ze rustig een film kijken waarin ze zelf niet de hoofdrol spelen”, aldus een woordvoerder.
 
Op welke locaties in Zeeland de overvalteams precies in actie komen blijft een verrassing. Naast de gebruikelijke donkere wegen en fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom zullen er een aantal scholen in het voorgezet onderwijs bezocht worden. Schoolgaande jongeren in de leeftijd 12-25 blijken namelijk de meest slecht verlichte fietsers te zijn. Voor hen is het dus extra van belang de komende periode de fietsverlichting in orde te hebben.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Automobiliste (23-11-2009 om 12:40)
Inderdaad het voeren van verlichting van personenauto's mag ook wel eens aangepakt worden en zeker ook de vrachtwagen die met een hele batterij lampen op hun auto, met stadslichtjes rijden. Vanmorgen tijdens het noodweer reed bijna de helft van de automobilisten ZONDER licht!
Theo Minnaert (23-11-2009 om 12:30)
Ik vind dit een heel goed idee omdat het zowel voor de veiligheid van de fietser als wel voor de andere weggebruiker een belangrijk item is dat men GEZIEN wordt.
Sophie (23-11-2009 om 12:03)
Goede actie!!!!Het zou fijn zijn als ze zich ook aan de verkeersregels houden!!!
José (23-11-2009 om 11:43)
@Rineke; helemaal mee eens, eigenlijk zouden automobilisten ook altijd verlichting moeten voeren. Nu zie je al best veel auto's die verlichting voeren, maar net die ene zonder valt daardoor niet zo goed op!
José (23-11-2009 om 10:58)
Goeie actie! Want als je als automobilist zo'n fietser zonder verlichting aanrijdt omdat die ook nog zomaar de weg oversteekt ben je wel de klos want als automobilist ben je altijd de schuldige die ervoor kan opdraaien, hoe roekeloos ( en onverlicht!) de andere partij ook rijdt...
Noa (23-11-2009 om 10:32)
Zo is het wel,als automobilist ben ik al paar keer geschrokken van fietsers zonder licht en het net op tijd zag,als men zonder licht fietst moet men niet verwachten dat ze echt gezien wordenen dan nog regels negeren,en denk niet het overkomt een ander,het hoef maar 1 x te gebeuren en is het te laat
Cookie-instellingen beheren