Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Overvalteams verlichting weer op pad

Toegevoegd: 23-11-2009, 09.03 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Vanaf vandaag gaan weer overvalteams op pad om mensen te wijzen op het nut van het voeren van de juiste fietsverlichting. Mensen die goede verlichting voeren krijgen een kanskaart om mee te dingen naar een prijs.
 
De actie is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF). Volgens de organisatie rijden fietsers nog vedel te vaak zonder licht. "Zonder goede verlichting kan het rijden in het donker een onaangenaam avontuur worden. Niet alleen voor fietsers zelf, maar ook voor overige verkeersdeelnemers. In het meest ongelukkige scenario schiet het leven als in een film aan je voorbij."
 
Fietser die de juiste verlichting voeren maken dit jaar kans op een ander en meer veilig avontuur in het donker: een home cinemaset of een bezoek aan de bioscoop voor twee personen. “Op die manier kunnen ze rustig een film kijken waarin ze zelf niet de hoofdrol spelen”, aldus een woordvoerder.
 
Op welke locaties in Zeeland de overvalteams precies in actie komen blijft een verrassing. Naast de gebruikelijke donkere wegen en fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom zullen er een aantal scholen in het voorgezet onderwijs bezocht worden. Schoolgaande jongeren in de leeftijd 12-25 blijken namelijk de meest slecht verlichte fietsers te zijn. Voor hen is het dus extra van belang de komende periode de fietsverlichting in orde te hebben.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rineke (23-11-2009 om 10:27)
Hoe komt dat? (tussen 12-25) omdat ze vaak nog niet in een auto hebben gereden. Overigens vind ik het ook hot item voor motorvoertuigen. Er zou overdag veel meer verlichting moeten worden gevoerd. Vooral zilvere of donkergekleurde auto's zie je niet goed aankomen. Hij kan evengoed geparkeerd staan.
Peter (23-11-2009 om 10:27)
Het is goed dat het gebeurd, maar laat ze dan ook eens kijken op de binnenwegen naar die boeren die met hun trekkers over de weg vliegen en die de modder laten liggen, ik ben pas gevallen met mijn scooter omdat hun het te bedonderd zijn om het op te ruimen. Nu zit ik in de ziektewet door valpartij
Cookie-instellingen beheren