Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Overvalteams verlichting weer op pad

Toegevoegd: 23-11-2009, 09.03 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Vanaf vandaag gaan weer overvalteams op pad om mensen te wijzen op het nut van het voeren van de juiste fietsverlichting. Mensen die goede verlichting voeren krijgen een kanskaart om mee te dingen naar een prijs.
 
De actie is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF). Volgens de organisatie rijden fietsers nog vedel te vaak zonder licht. "Zonder goede verlichting kan het rijden in het donker een onaangenaam avontuur worden. Niet alleen voor fietsers zelf, maar ook voor overige verkeersdeelnemers. In het meest ongelukkige scenario schiet het leven als in een film aan je voorbij."
 
Fietser die de juiste verlichting voeren maken dit jaar kans op een ander en meer veilig avontuur in het donker: een home cinemaset of een bezoek aan de bioscoop voor twee personen. “Op die manier kunnen ze rustig een film kijken waarin ze zelf niet de hoofdrol spelen”, aldus een woordvoerder.
 
Op welke locaties in Zeeland de overvalteams precies in actie komen blijft een verrassing. Naast de gebruikelijke donkere wegen en fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom zullen er een aantal scholen in het voorgezet onderwijs bezocht worden. Schoolgaande jongeren in de leeftijd 12-25 blijken namelijk de meest slecht verlichte fietsers te zijn. Voor hen is het dus extra van belang de komende periode de fietsverlichting in orde te hebben.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (24-11-2009 om 13:08)
Een overvalteam, ik zat in eerste instantie aan heel iets anders te denken... Maar buitenom dat, een zeer goede insteek, zouden ze in Amsterdam ook eens moeten doen. Daar rijd iedereen op een oude gare barrel zonder fietsverlichting.
C (23-11-2009 om 19:30)
Of op een andere manier kapot gemaakt.Nu heb ik lampen van 2 euro van de markt en zet ik er altijd nieuwe op maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen het beu zijn om iedere keer weer te repareren en daardoor een tijdje zonder licht rijden. Eerst het geweld maar ophouden bij fietsenstallingen.
C (23-11-2009 om 19:29)
Nu zitten jullie ons wel allemaal te benadelen over de verlichting, wat ook wel deels terecht is. Maar wij, scholieren, moeten onze fietsen plaatsen bij bushaltes, stations, fietsenrekken waar geen beveiliging bij is en ga zo maar door. Mijn licht wordt er bijna wekelijks afgetrapt,
Ikke (23-11-2009 om 18:11)
@ sophie heeft u het over jongeren of over ouderen want ouderen houden zich soms ook niet aan de verkeersregels
Klokhuis (23-11-2009 om 15:26)
Een zeer goede actie fietsers met licht maar ik vind ook dat ze tevens de verlichting van auyo`s ook wel eens mogen controleren je hebt er bij die schijnen dwars door je auto heen of in je binnenspiegel
J.s (23-11-2009 om 12:59)
Daar ben ik het hellemaal mee eens peter ik rijd dagelijks door de binnen wegen om de krant te bezorgen ik heb ook al een paar keer gehad dat ik bijna onder uit ging dat er moder of slik ligt of ze rijden je bijna om ver de automobilisten levens gevaarlijk of zonder ligt auto fiets scooter:s
Cookie-instellingen beheren