Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wateroverlast in hele provincie

Toegevoegd: 23-11-2009, 11.37 uur
Wateroverlast in hele provincie
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Hevige regenval heeft vanochtend en vanmiddag met name in Zeeuws-Vlaanderen, op Walcheren en Zuid-Beveland voor wateroverlast gezorgd.
 
Een regengebied trok via Zeeuws-Vlaanderen richting het Noord-Oosten. Onder meer in Aardenburg, Biervliet, Sas van Gent en Sluiskil zorgden de buien voor wateroverlast. De brandweer werd hier ingezet om de overlast te bestrijden. In Aardenburg ging het om een garage die onder water stond. In Biervliet stond de straat onder en in Sluiskil liep onder andere een straat onder.
 
In Middelburg zorgde water voor overlast in de Johan G. Schore-
straat en de Grootmede. Verder was er ook nog wateroverlast in Krabbendijke, Wemeldinge en Goes.
 
Het KNMI had voor vandaag al flinke buien en harde wind voorspeld. Het weerbureau verwacht voor het zuiden neerslaghoeveelheden van 20 tot 30 millimeter. In de tweede helft van de middag en avond kunnen in het zuiden zware windstoten voorkomen van 80 tot 100 km/uur. Voor Vlissingen wordt zelfs windkracht 9 verwacht. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (24-11-2009 om 10:50)
@ tholenaar, zoveel had het hier niet geregend, wel even een stevig buitje, maar voor nederlandse begrippen niets abnormaals. Toch stond het (riool) water tot aan de drempel. En u zegt dan dat het wel meevalt ? U oordeelt maar wat zonder kennis of wil een doofpot starten.....
Deltaan (24-11-2009 om 08:46)
Hemelwater niet via het riool willen afvoeren maar gewoon op het oppervlakte water voorkomt al een hoop.
Riolen (24-11-2009 om 00:40)
Nee, de riolen werken idd niet optimaal. Ik denk dat ze de rioleringspijpen mee laten lopen met de talloze verkeersdrempels, dus dan komt er iedere keer een knikje in de riolering toch, vandaar. Geldverspilling die drempels. Investeer eerst in een gedegen riolering.
F (23-11-2009 om 19:37)
@dweiler; hier op koewacht bij iedere zomerse hoosbui in de prijzen...Wc en badkamer op de begane grond lopen altijd over... Gemeente kan beter het geld in fatsoenlijke hemelwaterafvoer steken ipv 'verkeersremmers' en 'veilige' fietspaden... grt,f
Willem (23-11-2009 om 17:59)
Zeeland, waterland, ach valt wel mee. Je zal in noord-west Engeland (Cumbria) wonen dat is overlast.
Marina (23-11-2009 om 17:12)
In mijn bedrijf was er een flinke wateroverlast en de pijpleidingen waren gesprongen waardoor er een grote lekkage was ontstaat! de gang werd afgezet en vele werkers moesten omlopen! Ik had die middag vrij en had ik mazzel!
Cookie-instellingen beheren