Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Bloemetjes voor heldhaftige buren

Toegevoegd: 24-11-2009, 16.03 uur
Bloemetjes voor heldhaftige buren
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De echtparen Van Vliet en De Koning hebben dinsdagmiddag een bloemetje overhandigd gekregen uit de handen van burgemeester J. Lonink voor hun heldhaftige optreden van afgelopen zondagnacht waarbij ze hun buurvrouw Tiny van Alphen uit haar brandende huis aan de Zeldenrustlaan hebben gered.
 
Beide echtparen, die gewekt werden door een luide knal en de rookmelder die bij mevrouw van Alphen afging, zagen dat de keuken van hun buurvrouw volledig in vuur en vlam stond en spoedden zich onmiddellijk naar buiten. Eenmaal bij de woning aangekomen werd duidelijk dat Tiny, die slechthorend is en niets van de brand had gemerkt, nog op bed lag en zo snel mogelijk naar buiten gebracht moest worden. Cor van Vliet en Bea de Koning sloegen de ruit uit de voordeur om deze open te krijgen. De deur zat echter op slot waarop Rob de Koning besloot de deur in te trappen.
 
Nadat de deur opengetrapt was, en Rob de Koning naar boven was gerend, moest hij halverwege weer terugkeren vanwege de hitte en de rook om op adem te komen. Mevrouw van Alphen begon inmiddels te reageren op het geroep van beide echtparen waarop Rob de Koning zijn shirt voor zijn neus en mond sloeg en besloot een tweede poging te wagen.


Aangekomen bij de eerste de beste kamer liep mevrouw van Alphen recht in zijn armen waarna ze naar buiten is gedragen en opgevangen is in het huis van Van Vliet in afwachting van een ambulance. Vervolgens is Cor van Vliet vanuit de achtertuin begonnen met het blussen van de brand met behulp van een tuinslang en heeft Rob de Koning de hulpdiensten buiten opgewacht. De brandweer die vlak daarna ter plaatse kwam had de brand snel onder controle.
 
Mevrouw van Alphen heeft een nacht ter observatie in het ziekenhuis gelegen en maakt het inmiddels, naar omstandigheden, weer goed. Volgens Officier van Dienst Kees Overdulve had het niet veel langer moeten duren voordat mevrouw van Alphen uit huis gehaald was.
 
Zie ook:
- Vrouw gewond bij woningbrand Terneuzen (23-11-2009)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjan van de Pol (26-11-2009 om 18:49)
Een bloementje??? Ik geloof niet dat er dan veel wardeering is, voor mensen op leeftijd ( niet negatief bedoelt) Maar als je dat nog durf en doe, dan ben voor altijd een ((HELD)) en dat is belangrijker dan een bosje bloemen. Veel respect voor jullie.
Rini (26-11-2009 om 12:15)
Wat een gezever weer. Doen ze niets, niet goed! Komen ze hun waardering uitbrengen met een bloemetje, niet goed genoeg! Gelukkig lijken het mij mensen die het wél goed genoeg vinden en dat blijk van waardering veel belangrijker is dan een reisje.
Citruspers (25-11-2009 om 20:47)
Is een bloemetje niet wat weinig ???? Misschien een wereldreis aanbieden.. Dit is natuurlijk wel even iets anders dan zo maar een kanarie redden uit een boom...!!
Marina (25-11-2009 om 15:24)
Dat kom niet zo vaak voor,dat er ook Zeeuwse helden zijn in Terneuzen! Meestal zijn de mensen meer gericht op hun eigen! Maar heel goed dat die mensen juist hadden opgetreden en niet laatdunkend waren!
Een axelse (24-11-2009 om 21:12)
Weer zien wij onze burgemeester zeer betrokken ! Dit is een man die mensen weet te waarderen . want deze mensen verdienen echt een bloemetje! Gefeliciteerd met jullie bloemetje
TT (24-11-2009 om 18:38)
Wauwiiee geweldig! Het had gevaar voor eigen leven kunnen kosten. Maar julie deden het super! Voor mij verdiend het zelfs nog een lintje erbij! julie mogen jullie zelf echt helden noemen! super! super! super! Hulde voor jullie 2!! Mevr. van Alphen: u kunt u geen betere buren wensen!
Cookie-instellingen beheren